Mergi la conţinutul principal
Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Cătălin Stancu vrea în Parlament. Dar să nu știe nimeni

A trecut campania de la locale, acuși se încheie și asta de la parlamentare. Mă, nu știu cum a reușit USR-ul, dar la Brăila a dat lovitura! De departe, locul I la secțiunea “cel mai ciudat candidat”, doamneeelor și domnilooor, Cătălin Stancu, pe liste – și de data aceasta – din partea USR-PLUS Brăila! Stancu a devenit, de-a lungul timpului, un geniu al politicii. Dacă în trecut popularitatea numelui  Stancu punea Brăila pe jar (!?), astăzi acest Stancu abordează o nouă politică, numai de el știută: „Ce-ți mai trebuie comunicare? Nu trebuie. De ce să spun ceva? N-are rost, cine vrea să mă voteze trebuie doar să mă privească în ochi în poze”. Pe bune, Stancu poate să intre în istorie. Omul ăsta, un fel de Martin Luther din Brăila, habar nu are ce potențial are și cum poate el revoluționa politica mondială. Să ai un munte de curaj să candidezi a doua oară, după ce prima dată ți-a dat serios cu virgulă prin cifre, asta înseamnă să fii... politician în trend. Acuma puteți să ziceți că n-ar fi singurul, corect, dar ca Stancu nu-i nimeni. Vă zic și de ce.

Stancu apare și dispare. Apare dimineața când iese din casă și dispare pe drum. Omul are însă idei. Probabil atât de neînțelese, încât creatorul lor a hotărât că sunt bune numai pentru el, nu și pentru vecinii de la scară cărora le-a cerut votul. Pusă noua tactica politică în practică, Stancu a decis că prezentarea unor programe proprii către electorat sau a unor fraze legate cu punct și virgulă, ar fi jignitor pentru nivelul lui. Ca urmare, brăilenii, în imaginația lui Cătălin, ar trebui să rămână consternați: “Cine este Stancu? Dacă nu zice nimic, e semn bun. Ne pregătește izbăvirea! Na, are și barbă! E semn ăsta!”. Aici Stancu nu a greșit: “Mă, nu-i vreau pe toți! Vreo doi, trei, să văd că funcționează!”.

Mai mult, el se pliază pe alegător. Alegătorul sărac, care n-are multe, doar să treacă ziua, să aibă o pâine pe masă. Drept urmare, a crezut de cuviință că declarația de avere nici nu e nevoie să fie publicată. Ce să publici când tu abia ai bani să treci strada? Omul nu este auster, să fim înțeleși! Auster înseamnă să ai totuși ceva, acolo, dar să te limitezi. Dar Stancu, se pare că nu are nimic. Nici nu are și nici nu-i trebuie. USR-isul brăilean este un sihastru. Bravo lui și respect!

Mai mult ca sigur, Cătălin Stancu își va atinge targetul la parlamentare. Cel puțin trei rude îl vor vota și, dacă luăm în calcul și ultima zi de campanie, vecinii de la parter și cei de la patru vor dormi cu ștampila în mână.

Problema este, însă, că majoritatea brăilenilor nu este capabilă să înțeleagă mișcările novatoare din strategia primului USR-ist al Brăilei. Ei se așteptau totuși la ceva din partea lui, o prezentare publică, o opinie, ceva atitudine, niște programe acolo, niște promisiuni… Și el nimic, de zici că pentru el alegerile ar fi pe 32 decembrie și ar mai fi timp. Ei bine, Stancu îi respectă pe brăileni, pe restul de brăileni, ăia care nu l-au înțeles și care nu-i duc dorul. Și probabil a decis: “Vă iubesc, dragii mei! Dar nu sunteți pregătiți să mă întelegeți. Votați-mă, că de restul mă ocup eu!”.  Mai e și varianta în care dacă tot nu a avut nimic de oferit, atunci s-a abținut la a face promisiuni de campanie, ca să nu mintă aiurea prin spațiul public. Bun. Păi poți să-i reproșezi ceva omului? Băi, n-am văzut în 30 de ani de democrație atât respect pentru oameni.

Stancu nu e singur, nici nu avea cum. E cu PLUS. Dacă n-ar fi fost PLUS, lui Stancu îi dădea iar cu minus. Lăsând gluma deoparte, după parlamentare Stancu iese pe zero. Izoterismul din mintea lui Cătălin Stancu nu transcende matematica: Minus cu PLUS egal ZERO. Când ai zero comunicare și zero idei, fără îndoială, ți-ar fi greu să te votezi și pe tine singur.

La urma urmei, politica românească a avut candidați haioși. De ce nu s-ar mândri și Brăila cu unul dintre ei? (Fantoma de la Operă)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro