Mergi la conţinutul principal

Cătălin Stancu, reconfirmat preşedinte al USR Brăila

• USR-iştii brăileni au avut alegeri în cadrul organizaţiei judeţene weekendul ce tocmai s-a încheiat, iar Cătălin Stancu a fost reconfirmat pe fotoliul de preşedinte • potrivit acestuia, din cei 10 invitaţi la Convenţia Judeţeană, unul a absentat, astfel că Stancu a fost ales cu doar 9 voturi “pentru” • Stancu susţine că USR Brăila a ajuns la 50 de membri, are o primă organizaţie în judeţ, în comuna Siliştea, astfel că vor urma şi altele

 

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România din Brăila au fost ocupaţi weekendul ce tocmai s-a încheiat, când şi-au ales liderul. Mai bine zis l-au reconfirmat pe acest fotoliu pe Cătălin Stancu, cel care deţinea preşedinţia organizaţiei judeţene şi înainte. După cum ne-a povestit chiar el, Convenţia Judeţeană a avut loc duminică, la sediul USR, a avut 10 invitaţi, dintre care unul a absentat din motive de sănătate, astfel că Stancu a fost reales preşedinte cu 9 voturi “pentru”. Tot cu această ocazie s-a stabilit şi noua componenţă a Biroului Politic Judeţean, comisia de control şi comisia de arbitraj.

“Am fost ales din nou preşedintele organizaţiei. Nu este neapărat o surpriză, pentru că noi suntem foarte uniţi la Brăila şi colegii mă susţin. Avem doi noi vicepreşedinţi. Practic, Biroul Judeţean este format din mine (preşedinte) şi aceşti doi vicepreşedinţi: Iulia Rodica Ezeanu şi Nicuşor Ciocan. La Convenţie au fost invitaţi 10 delegaţi, unul nu s-a putut prezenta din motive de sănătate. Aşa că au fost 9 delegaţi şi am primit toate voturile. Nu am avut contracandidat, pentru că aşa s-a întâmplat. În rest, toate posturile au fost cu mai mulţi candidaţi decât locurile, dar la mine nu a fost aşa. Eu vă spun sincer, chiar am îndemnat colegii să candideze, dar nu a vrut nimeni. Am fost singur şi am fost ales pe poziţie. Nu a fost o surpriză. Deci da, suntem puţini în birou. Păi noi suntem deocamdată aproape 50 de oameni în toată organizaţia. Acum jumătate de an însă eram 15”, a declarat Stancu, cu precizarea că tocmai numărul mai mare al membrilor a condus către organizarea acestor alegeri, deoarece i s-a părut o chestiune de bun-simţ.

Totodată, Stancu ne-a explicat că la nivelul organizaţiei municipale nu au existat schimbări, astfel că aceasta rămâne condusă de Nicuşor Ciocan, care este preşedinte. În acest caz, din birou mai fac parte Silviu Vlad vicepreşedinte şi Cătălin Stancu ca simplu membru.

 

Planul USR Brăila: mai multe filiale în judeţ

Proaspăt reconfirmat pe postul de preşedinte al USR Brăila, Cătălin Stancu a afirmat că în 2019 organizaţia are planuri mari în privinţa extinderii la nivelul judeţului. Acesta a vorbit deja despre realizarea unei filiale în comuna Siliştea şi negocieri în alte localităţi. Cu precizarea că lucrurile merg destul de greu, în condiţiile în care foarte mulţi primari fac presiuni atunci când vine vorba de apariţia unui partid nou.

“Avem o filială făcută acum o lună de zile la Siliştea. În afară de Brăila, este prima filială deschisă în judeţ. Preşedinte acolo este Daniela Cadîr, o fată tânără, dar foarte hotărâtă, foarte combativă căreia îi dau mari şanse chiar şi pentru o eventuală candidatură la primărie pe viitor. Planurile noastre sunt să avem anul acesta filiale în 5 - 6 localităţi din judeţ. Şi să ajungem până la sfârşitul anului la 500 de membri în filiala judeţeană. Eu ştiu că PNL-ul are puţin peste 1.000 de membri, iar dacă noi ajungem la 500 suntem ok. Adică ne pregătim pentru alegerile de anul viitor, dar şi pentru Alegerile Europarlamentare de anul acesta şi Prezidenţiale. Însă lupta mare va fi la Alegerile Locale şi la Parlamentarele din 2020. Pentru asta, trebuie să ne consolidăm şi ne extindem. Avem deja discuţii în alte două localităţi din judeţ, dar nu voi spune care anume pentru că din păcate sunt presiuni foarte mari din partea primarilor asupra oamenilor. O să le anunţăm atunci când se vor realiza”, a conchis Stancu.

Reamintim că liderul USR Brăila a decis, recent, să candideze în cursa internă a partidului la nivel naţional pentru stabilirea listei la alegerile Europarlamentare. Stancu a obţinut locul 27, departe de a fi considerat eligibil.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro