Mergi la conţinutul principal

Cătălin Curcă, patronul “Music PUB”, primele declaraţii după atacul asupra baschetbaliştilor americani

după o săptămână de la teribilul incident din locul de distracţie şi arestarea principalului suspect, Daniel Gabriel Husein - alias Dasaev, administratorul de la “Music Pub” a decis să facă primele declaraţii • într-un mesaj postat pe Facebook, Cătălin Curcă şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la agresiunea din noaptea de 15 spre 16 septembrie: “Evenimentul nefericit în care au fost implicaţi cei doi sportivi americani de la Cuza Sport este unul mai mult decât regretabil. În acest moment, cel mai important lucru este faptul ca victimele altercaţiei sunt în afara oricărui pericol”  

 

A trecut o săptămână de la altercaţia sângeroasă de la Terasa Music Pub, în urma căreia doi baschetbalişti americani, Darrel Bowie şi Joseph McClain, de 24, respectiv 25 de ani, legitimaţi ai CS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi de mai mulţi interlopi, principalul suspect fiind Daniel Gabriel Husein - alias Dasaev.

Care este opinia administratorului Music Pub, cu privire la atacul de la terasă?

La o săptămână de la incident, într-un mesaj postat pe Facebook, Cătălin Curcă a făcut primele declaraţii, într-un fel de scrisoare deschisă pe care o prezentăm integral:

Bună ziua! 
Mă numesc Cătălin Curcă şi sunt administratorul The Music Pub.
Probabil că mulţi dintre dvs., cei care au comentat în mediul online despre cele petrecute pe terasă noastră, au aşteptat un punct de vedere şi din partea mea/a pubului.
În acest sens, în legătură cu incidentul din noaptea de sâmbătă 15 septembrie, facem următoarele precizări:
- Evenimentul nefericit în care au fost implicaţi cei doi sportivi americani de la Cuza Sport este unul mai mult decât regretabil. În acest moment, cel mai important lucru este faptul că victimele altercatiei sunt în afară oricărui pericol. Sperăm că starea lor de sănătate se se îmbunătăţească cât mai repede pentru a-şi putea relua activitatea sportivă şi că organele de cercetare penală vor identifica foarte repede făptaşii, iar justiţia va pedepsi conform legii pe cei care se fac vinovaţi de aceste fapte;
- O astfel de fapta abominabilă a afectat toată Brăila şi ridică foarte multe semne de întrebare asupra siguranţei tuturor locuitorilor oraşului nostru, iar nu doar a siguranţei clienţilor barurilor, restaurantelor şi a locaţiilor de entertainment; 
- Va reamintim că, încă de la deschiderea locaţiei, The Music Pub a depus în mod constant eforturi foarte mari pentru a îndeplini toate condiţiile privind siguranţa clienţilor, precum şi a tuturor celorlalte aspecte legale legate de funcţionarea celor două puncte de lucru în care ne desfăşurăm activitatea;
- Ambele locaţii pe care le deţinem au sistem de supraveghere video cu 8 camere care surprind toată suprafaţa (mai puţin interiorul toaletelor, conform legii) şi tuturor persoanelor care fac rezervare li se notează numele, numărul de telefon pentru a putea fi identificate uşor în cazul producerii unui incident;
- Încă de la deschiderea pubului am fost singura locaţie/bar situat la subsol care a îndeplinit toate condiţiile privind autorizaţia de securitate la incendiu şi a asigurat trei ieşiri de urgenţă deşi, conform legii, era nevoie doar de două;
- La momentul actual suntem probabil singurul pub/club din Brăila care are încheiat un contract cu o firma de pază care asigura paza fizică la toate evenimentele organizate de noi;
- Până la această dată am schimbat trei firme de pază/security şi am menţinut în mod constant, cu costuri foarte mari, personal calificat care asigura securitatea clienţilor;
- Având în vedere nivelul ridicat al infracţionalităţii din Brăila şi al violenţelor zilnice în care sunt folosite arme albe (aşa cum este chiar şi evenimentul din data de 13 septembrie când trei elevi au fost atacaţi pe stradă, lângă un liceu, cu un cuţit), noi am sesizat nivelul de infracţionalitate crescută şi am cerut sprijinul poliţiei pentru a preîntâmpina astfel de fapte. Ultima adresa către Poliţia Municipiului Brăila este cea de la sfârşitul lunii august, prin care am cerut sprijinul în vederea asigurării securităţii evenimentelor susţinute pe terasa The Music Pub, organizate de tinerii veniţi din toată ţara (proiecţii de film, karaoke, petreceri tematice, concerte) cu ocazia Festivalului de Teatru pentru Tineri “Bujor Macrin” care a avut loc în oraşul nostru.
- Deşi, din punctul nostru de vedere, toate lucrurile frumoase pe care le-am organizat cu mult efort şi pasiune şi de care ştim sigur că s-au bucurat clienţii noştri (piese de teatru, concerte jazz, rock, blues etc, stand-up comedy, lansări de cărţi, proiecţii de filme de artă/documentare) au fost umbrite de tragicul eveniment în care au fost răniţi cei doi sportivi americani, continuăm să credem cu tărie că brailenii merită în continuare acest tip de activităţi culturale.
Da, Brăila merită mult mai mult. Brăila merită să fie un oraş în care ziarele nu au ştiri despre atacuri, bătăi, arme albe şi interlopi.
Brăila, cu un efort concentrat şi susţinut, ar putea deveni un oraş în care principalele ştiri ar descrie activitatea educaţională, economică, politică, activitatea constructivă.
Ar descrie normalul. Frumosul.
- Toate gândurile bune ne sunt îndreptate înspre cei care au avut de suferit în urma acestui eveniment! 
- ÎN CEEA CE PRIVEŞTE ORGANIZAREA PETRECERILOR CU DJ DIN SERILE DE SÂMBĂTĂ, NOI VOM SOLICITĂ SPRIJINUL TOTAL AL POLIŢIEI PENTRU STABILIREA ŞI ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE SIGURANŢĂ ŞI A UNUI MOD RIGUROS DE SELECTARE A CLIENŢILOR.

Va mulţumesc!

 

Unul dintre baschetbalişti cere ajutor

Unul dintre baschetbaliştii americani înjunghiaţi în club vrea să se întoarcă la familie, în Statele Unite ale Americii, cât mai repede. Potrivit spynews.ro, Joseph McClain susţine că familia sa nu are banii necesari pentru a se întoarce în America şi astfel agentul său, Clive Willaimson, i-a deschis un cont pe o platformă de strângere de donaţii. “Am aprecia ajutorul vostru de a reuni acest tânăr atlet cu familia lui şi de a-l ajuta să aibă parte de o recuperare completă pentru a-şi putea continua o carieră promiţătoare, după acest atac teribil asupra vieţii lui”, se arată în mesajul postat de agentul lui McClain.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro