Cătălin Canciu preia oficial funcţia de inspector şcolar general! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cătălin Canciu preia oficial funcţia de inspector şcolar general!

Cătălin Canciu, 44 de ani, fost inspector şcolar pentru geografie şi profesor la Liceul de Artă "Hariclea Darclee", a fost chemat, astăzi, la Ministerul Educaţiei pentru a semna contractul de management şi pentru a i se înmâna ordinul de numire în funcţia de inspector şcolar general. Asta după ce, la concursul de pe 3 august, a devansat-o cu câteva puncte pe Carmen Pârlog, interimar la acea vreme, tocmai la proiectul de managementi. Carmen Pârlog a depus contestaţie şi abia ieri Ministerul Educaţiei a oficializat rezultatul: Cătălin Canciu, inspector general şcolar. Astăzi, la orele 14.30, este programată şi numirea oficială, în cadru festiv, la Ministerul Educaţiei. "Pornesc la drum cu speranţă şi convingerea că voi reuşi. Nivelul de aşteptări al colegilor mei, şi sunt 5000 la număr, este ridicat, iar eu promit că nu-i voi dezamăgi!", a declarat Cătălin Canciu pentru Obiectiv- Vocea Brăilei.
Totodată, el a precizat că nu va face schimbări majore în echipa de management a ISJ: "Există colegi care au contracte de management pe 4 ani, în urma concursurilor susţinute, începând cu data de 1 iulie, iar eu nu pun la îndoială experienţa şi nivelul lor profesional. Pe calitatea lor pun accent şi de aceea mă bazez pe ei. Bineînţeles că acolo unde va fi cazul vom vedea ce se întâmplă. Cert este că principalele mele principii sunt: competenţa şi modul de relaţionare interpersonală şi profesională astfel încât echipa să funcţioneze fără cusur".
Cât despre fosta contracandidată, Carmen Pârlog, se ştie doar că va pleca din inspectorat odată ce Cătălin Canciu va fi numit, interimatul acesteia luând sfârşit.
Cătălin Canciu a mai precizat că nu face parte din niciun partid politic şi nici nu simpatizează vreo formaţiune: "În urmă cu vreo 10 ani, pe când erau soţii Văsioiu în PD, da, eram pe acolo, dar, de atunci nu mai am nicio treabă cu politica, sunt complet în afara acesteia".

Palmares în proiecte educaţionale

Cătălin Canciu a fost profesor titluar de geografie (istorie şi discipline socio-umane) la Liceul de Artă "Hariclea Darclee", şi a ocupat până acum funcţia de inspector şcolar pentru geografie, având activităţi de îndrumare, consiliere şi control la nivelul judeţului Brăila la disciplina geografie, activitate de coordonare/ consiliere/ evaluare a unităţilor şcolare şi a cadrelor didactice, prin inspecţii tematice, frontale, generale, activitati ARACIP, activitate de informare şi diseminare de informaţie europeană. A fost expert în cadrul proiectului "Cerinţe Educaţionale pentru toţi", al proiectului "Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare", dar şi expert elaborare instrumente în cadrul proiectului "Profesionalizarea carierei didactice-noi competenţe pentru actori ai schimburilor în educaţie din judeţele Brăila şi Prahova". De asemenea, a fost inspector şcolar pentru "Reţeaua şcolară", având atribuţii de control, consiliere, îndrumare. Canciu este şi consilier de strategie educaţională pentru excelenţă la disciplinele geografie, istorie şi ştiinte socio-umane la Centrul de Excelenţă Brăila. A fost şi membru în Consiliul de Administraţie al liceului în care preda. Are expertiză şi în tehnologia informaţiei, IT şi engleza pentru comunicare, fiind formator/ mentor şi specialist în management de proiect, cu diplomă de doctor în domeniul fundamental "Ştiinţele Naturii" - Geomorfologie fluvială, emisă în 2008 de Şcoala Doctorală "Simion Mehedinţi" - Universitatea Bucureşti. A terminat facultatea de geografie la Universitatea "Al. I.Cuza" din Iaşi, iar lucrarea sa de licenţă este de fapt Ghidul ecologic al Bălţii Mici a Brăilei. A scris numeroase lucrări pe această temă, dar şi în domeniul managementului educaţional.

Corpul de Control, cu transferurile la liceu pe masă

Contextul în care are loc această numire este unul nu tocmai roz pentru aceia care au coordonat transferurile la licee, după repartiţia computerizată. Corpul de Control al Ministerului Educaţiei este în acest moment la Brăila şi verifică cele 69 de cereri de transfer. Reamintim că scandalul transferurilor de după repartiţia computerizată a izbucnit joia trecută, când ministrul de resort a sesizat că "s-au făcut repartiţii cu iz de fraudă", amintind aici Suceava, Bihor şi Brăila, în rândul judeţelor în care s-ar fi făcut ilegalităţi. Ieri, ministerul s-a îndreptat împotriva responsabililor de la Suceava, ba chiar a anulat transferurile şi a sesizat organele de cercetare penală pentru abuz în serviciu în cazul titularilor comisiei de transferuri. Nu este exclus ca în zilele imediat următoare să asistăm şi la Brăila la schimbări la nivelul inspectorilor care au făcut parte din comisia de repartizări şi transferuri. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro