Mergi la conţinutul principal

Cătălin Canciu: Investiţia omului de afaceri Vasile Dogărescu scoate din noroi staţiunea Lacul Sărat şi o repune pe harta staţiunilor balneare naţionale

 Prin intermediul unui comunicat de presă pe care îl redăm integral mai jos, Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila, laudă investiția făcută de omul de afaceri Vasile Dogărescu în Stațiunea Lacu Sărat, numind complexul balnear construit de acesta ”o perlă ridicată într-o ruină”. Canciu acuză PSD că a ținut cu bună știință în sărăcie stațiunea. Argumentele sale reies din comunicatul trimis presei:

 

”Am participat cu bucurie şi satisfacţie la inaugurarea oficială a complexului balnear şi de vacanţă Alma Health & Spa Retreat din staţiunea Lacul Sărat, o investiţie de 20 de milioane de euro, realizată de omul de afaceri Vasile Dogărescu, cu scopul de a reda staţiunii farmecul şi gloria de altădată!

 

            Practic, o perlă ridicată într-o ruină! Un complex de 4 stele, care face net diferenţa între o investiţie făcută în scopul dezvoltării staţiunii şi altele ţinute la firul ierbii şi alimentate din bani publici, prin bilete de tratament acordate prin casele de pensii. Două viziuni diferite, aceeaşi staţiune!

 

            Staţiunea Lacul Sărat a fost ţinută cu bună ştiinţă în sărăcie zeci de ani prin lipsa de investiţii şi ruinată la propriu de procesele duse timp de 12 ani între administraţiile PSD din comuna Chiscani şi municipiul Brăila. Procesele au fost purtate oficial cu scopul încasării taxelor şi impozitelor, dar neoficial pentru a fi protejate interesele financiare particulare existente aici.

 

            Am avut un gust amar în momentul în care primarul Marian Dragomir a recunoscut public, cu ocazia inaugurării complexului balnear Alma Health & Spa Retreat, că staţiunea Lacul Sărat, cândva o emblemă a Brăilei, a ajuns o ruină din cauza orgoliilor PSD! Cu zâmbetul pe buze şi fără nicio remuşcare, Dragomir şi-a pus cenuşă în cap şi şi-a declarat public incompetenţa şi vinovăţia, spunând că: „staţiunea a fost efectiv blocată timp de 12 ani de procesele purtate între administraţiile PSD”. 

 

            Domnule Dragomir, scuzele nu ne încălzesc cu nimic astăzi! Vă reamintesc că, în urmă cu 12 ani, Guvernul României, prin Ministerul Turismului, a alocat peste 500.000 lei pentru dezvoltarea Staţiunii Lacul Sărat, banii care au fost pierduţi din cauza acestui litigiu existent între administraţiile PSD din Chiscani şi Brăila. O pierdere financiară imensă despre care nu aţi amintit nimic în penitenţa pe care aţi făcut-o public. Bani care ar fi adus un suflu nou staţiunii, dar care au fost blocaţi de PSD, care nu şi-a dorit niciodată cu adevărat dezvoltarea acestei destinaţii turistice.

 

            Din nefericire, dezinteresul PSD pentru staţiunea Lacul Sărat a continuat încă trei ani după încheierea în instanţă a acestei lupte a orgoliilor. Anul trecut, se pare că aţi dat în sfârşit la pace şi aţi înfiinţat Asociaţia pentru “Dezvoltarea Staţiunii Lacul Sărat”, un fel de căciulă în care se strâng anual 1.500.000 lei, bani alocaţi din bugetele Consiliului Judeţean, Primăriei Brăila şi Primăriei Chiscani. Asociaţia a fost înfiinţată anul trecut, dar a început să mişte ceva abia luna trecută, în tot acest timp plătind doar salarii pentru angajaţi, evident oameni de casă ai PSD. Timpul va demonstra bunele intenţii ale acestei spectaculoase asocieri, deocamdată văd că e doar consumatoare de bani publici.

 

            În încheiere, vreau să îl felicit public pe omul de afaceri Vasile Dogărescu pentru tăria de caracter cu care a rezistat tălpilor puse de PSD în realizarea acestei afaceri de succes, care scoate din noroi staţiunea Lacul Sărat şi o repune pe harta staţiunilor balneare naţionale. Datorită realizării acestui complex de 4 stele, Lacul Sărat a primit statutul de staţiune de interes naţional, statut care permite accesarea de finanţări structurale europene. Este cea mai mare victorie obţinută de staţiunea Lacul Sărat în ultimii 30 de ani, timp în care a fost abandonată de autorităţile locale socialiste, care au pus orgoliile personale mai presus decât interesul comunităţii”.

 

Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro