Mergi la conţinutul principal

Cătălin Canciu e gata să accepte funcția de secretar de stat

* deși numirea sa la Ministerul Educației sau Culturii nu e încă oficială, Canciu ne-a declarat că este pregătit să plece din fruntea ISJ Brăila dacă partidul îi va oferi postul de secretar de stat

 

După ce săptămâna trecută liderul PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a recunoscut că lucrează la promovarea inspectorului școlar general, Cătălin Canciu, pe o funcție la nivel guvernamental, șeful ISJ Brăila ne-a declarat că este gata să accepte propunerea.

“Din câte am înțeles există două locuri vacante, nu știu să vă explic mecanismul, unul la Ministerul Culturii și unul la Ministerul Educației. Eu am spus și în conferința de presă de atunci că sunt o resursă și dacă partidul a considerat că sunt bun de a funcționa ca secretar de stat, acest lucru e un pas înainte în cariera mea profesională. Eu am transmis un CV, mi s-a solicitat acordul, că fără acordul persoanei nimeni nu face nimic. Dar până una alta intru în concediu de odihnă și vedem. Da, mi s-a propus, există și o negociere în interiorul partidului și nu aș vrea să fac mai multe declarații că nu stăpânesc detaliile. Dar organizația noastră județeană mi-a dat votul pentru că un secretar de stat nu poate să ajungă secretar de stat dacă organizația din care face parte nu este de acord. Dacă va fi cazul și așa se consideră, atunci e un pas înainte. Vedem ce se va întâmpla”, ne-a declarat Canciu, care este și președintele Organizației Municipale PNL Brăila.

Dacă “mutarea” va avea loc, șeful Inspectoratului Școlar ne-a spus că “îi va părea rău întotdeauna că pleacă de la ISJ”, dar că “nu există pe lumea aceasta oameni de neînlocuit”.

Întrebat cine ar fi potrivit pentru postul de inspector școlar general în eventualitatea plecării sale, Canciu i-a indicat pe cei doi inspectori școlar generali adjuncți: prof. Cici Mirela Bolovan și prof. Corina Ciupală.

“Cea mai bună echipă am făcut-o cu doamnele adjunct și consider că vorbim aceeași limbă, facem același lucru și mi-aș dori să continue ce am început eu... Greu de spus ce am început eu. Eu din 2015 până astăzi am condus Inspectoratul aproape 6 ani, peste 6 ani. Una peste alta, chiar dacă n-am vrut, învățământul din județul Brăila are o amprentă a mea personală sau creată de mine”, ne-a mai spus aceasta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro