Mergi la conţinutul principal
Centrele de vaccinare, din nou subiect de dispută

Cătălin Canciu, atac aiurea la primar

* Cătălin Canciu, consilier municipal liberal, șI inspector școlar general, îl acuză pe primarul Marian Dragomir că își bate joc de brăileni, ba închizând, ba deschizând centrele de vaccinare din sălile de sport * în replică, edilul susține că a fost vorba de redeschiderea unui singur centru, deci nu ar fi avut rost de la bun început să rămână blocate toate sălile de sport, lucru pe care liberalul Canciu l-ar fi știut dacă ar fi colaborat cu colegii săi de la Prefectură * necesitatea redeschiderii vine după închiderea centrului de vaccinare de la mall

 

După ce au fost deblocate luna trecută sălile de sport, în urma unei ședințe de Consiliu Local Municipal cu scandal între primar și liberali, centrele de vaccinare din școli sunt din nou un subiect de dispută între edilul Marian Dragomir și consilierul local municipal Cătălin Canciu (PNL), inspector școlar general.

Totul a pornit de la o solicitare transmisă recent de Prefectura Brăila către Primăria Muncipiului Brăila, prin care se solicita ”identificarea unui spațiu adecvat pentru funcționarea unui centru de vaccinare”. La rândul ei, Primăria a trimis o solicitarea către unitățile de învățământ pentru a se găsi cât mai repede un astfel de spațiu.

Pornind de la această solicitare, liberalul Cătălin Canciu a transmis un comunicat de presă, cu un limbaj îndoielnic, prin care îl acuză pe primarul Marian Dragomir că își bate joc de brăileni cerând închiderea și redeschiderea centrelor din sălile de sport.

”Între timp, primarul Dragomir s-a răzgândit. S-a decis acum să redeschidă centrele de vaccinare în școli, pe care tot el le-a închis luna trecută și a făcut demersuri deja la unitățile de învățământ unde au fost centrele de vaccinare. Am impresia că domnul primar își bate joc de noi, brăilenii. Ba închide centrele de vaccinare, ba le redeschide. Ce vrea să ne demonstreze? Chiar nu înțeleg incoerența unei astfel de administrații. Când da, când nu. Domnule Dragomir, regret faptul că un primar nu are capacitatea intelectuală de a înțelege necesitatea și obligativitatea ca școala să își recupereze sălile de sport și copiii să își desfășoare orele în condiții optime. Cred că recunoașteți aceste cuvinte. Așadar, găsiți alte soluții dacă aveți nevoie de centre de vaccinare în plus! Nu mai apelați la sălile de sport, pentru că acolo ați suspendat deja activitatea de vaccinare, mai ales că nici Consiliile de Administrație înțeleg că nu sunt de acord cu mofturile unui primar inconsecvent”, a transmis Cătălin Canciu.

 

Replica lui Dragomir: ”Domnul Canciu are o frustrare personală de câte ori este vorba de mine”

Primarul Marian Dragomir susține că la mijloc nu e vorba de nicio ”răzgândire” a municipalității. Concret, acesta spune că solictarea de a găsi un nou spațiu pentru funcționarea unui centru de vaccinare a venit de la colegii liberali ai lui Cătălin Canciu de la Prefectură și de fapt a fost vorba de identificarea unui singur spațiu ca urmare a închiderii centrului de vaccinare de la Brăila Mall. Așadar, Dragomir susține că decizia de a debloca toate sălile de sport din școli a fost una benefică în contextul în care era nevoie de o singură locație.

”Centrele de vaccinare din școli au stat luni de zile nefolosite (închise) deoarece nu au fost medici sau nu au avut vaccin. Când au început elevii școala, la solicitarea părinților și conducerii școlilor, fără acordul inspectorului școlar acestea au fost redate procesului de învățământ. Normal că acest lucru i-a generat o nouă frustrare! Acum, Prefectura Brăila a trimis o adresă către Primăria Brăila prin care se solicita înființarea unui singur centru de vaccinare în Brăila ca urmare a închiderii celui de la Brăila Mall. Dacă ar fi avut puțină inteligență sau decență, domnul Canciu l-ar fi sunat pe domnul subprefect Nițescu și acesta i-ar fi explicat că este nevoie de o singură locație pentru mutarea personalului care vaccinează la Brăila Mall și nu avea rost să fie blocate luni de zile toate sălile de sport din școli. Comunicatul lui Canciu este o bătaie de joc la adresa Prefecturii și demonstrează încă o dată haosul din PNL”, a transmis primarul Marian Dragomir.

Edilul Brăilei susține că a colaborat bine cu subprefectul Nicolae Nițescu și toată această poveste este de fapt un nou motiv pentru liberalul Cătălin Canciu de a-l ataca, totul dintr-o ”frustrare personală”.

”Domnul Canciu are o frustrare personală de câte ori este vorba de mine deoarece l-am prins cu proiecte copy paste în Consiliul Local, cu calcule matematice greșite, cu greșeli admninistrative grave, m-am opus când a desființat clase de elevi sau școli și caută se se bage în seamă chiar și când ar trebui să tacă pentru a nu își pune într-o postură dificilă colegii de partid de la prefectură, oameni care au avut o discuție normală și decentă cu primarul”, a mai precizat Dragomir.

Se va redeschide centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială ”Nedelcu Chercea”

Dincolo de atacurile dintre cei doi, ca urmare a solicitării făcute de către Prefectură și apoi de către Primărie către școli, se va redeschide centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială ”Nedelcu Chercea” pentru ca brăilenii care doresc, să se poată imuniza.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro