Mergi la conţinutul principal

Cătălin Canciu şi Daniela Turcu s-au întors la Inspectoratul Şcolar

• demişi de ministrul Educaţiei în luna iunie, fostul inspector şcolar general şi fostul inspector şcolar general adjunct au fost repuşi, ieri, în funcţie • astfel, detaşarea lui Viorel Botea pe postul de inspector şcolar general adjunct încetează, în prezent la conducerea ISJ Brăila fiind Cătălin Canciu - inspector şcolar general, Dan Gheorghiţă şi Daniela Turcu - inspectori şcolari generali adjuncţi

 

“Nesatisfăcătorii” Cătălin Canciu şi Daniela Turcu au revenit în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila. Demişi în luna iunie, fostul inspector şcolar general şi fostul inspector şcolar general adjunct s-au întors, ieri, la lucru. Repunerea în funcţie a fost făcută de noul ministru al Educaţiei, Rovana Plumb, la aproape trei săptămâni de la câştigarea în instanţă a suspendării ordinului prin care cei doi au fost demişi.

“Am crezut întotdeauna în Justiţie! Dacă nu aş fi crezut, nu aş fi făcut acest demers. Aş fi încetat tot consumul, pentru că pe lângă consumul financiar, pe lângă consumul sufletesc, trebuie să existe şi speranţă, trebuie să ştii că există un rezultat care te avantajează, iar eu am crezut permanent în Justiţie şi o spun cu mâna pe inimă. Am avut trei judecători, toţi trei până acum mi-au dat dreptate, pentru că, din punctul meu de vedere, nu am încălcat cu nimic activitatea, nu am creat disfuncţionalităţi instituţiei. Din contră. Chiar astăzi (n.r. - ieri) m-am întâlnit cu un domn pe stradă, un om pe care nu îl cunosc, care mi-a spus următorul lucru: oamenii de bună-credinţă vă regretă şi vă aşteaptă să vă întoarceţi. Pentru că noi am făcut lucruri bune şi corecte”, ne-a declarat Cătălin Canciu, repus ieri pe funcţia de  inspector şcolar general.

Reamintim că motivul pentru care cei doi au fost demişi în vară a fost calificativul “nesatisfăcător” primit la evaluarea activităţii manageriale în anul şcolar 2016-2017. Ambii au contestat evaluarea, susţinând că nu s-a respectat metodologia. La scurt timp, Ministerul anunţa într-un comunicat de presă că va anula calificativele pentru că “s-au constatat vicii majore în procesul de evaluare” şi reluarea evaluărilor. Nu s-a lăsat încă cu nicio sancţiune şi niciun calificativ nu a fost anulat, iar cei doi au fost demişi în final.

“A fost o perioadă extrem de grea. Dar Justiţia şi-a făcut treaba. Noi ne-am implicat şi chiar am ars cu toată fiinţa pentru fiecare moment petrecut aici, cu toate activităţile care s-au făcut, ca să venim cu lucruri noi, să ne adaptăm vremurilor, să fim în litera şi spiritul legii. Metodologiile erau cărţile noastre de căpătâi, copiii au fost întotdeuna în centrul atenţiei noastre, la fel cum au fost colegii profesorii. Nu mai vorbim de echipa de aici pe care am încercat să o ajutăm astfel încât lucrurile să funcţioneze cum trebuie. Pentru dreptate şi pentru a-ţi găsi liniştea, cred că merită să lupţi până la capăt, indiferent care sunt sacrificiile”, ne-a spus Daniela Turcu, inspector şcolar general adjunct.

Cătălin Canciu a trecut până acum prin două demiteri, prima având loc în august 2017, atunci când Liviu Pop a concediat 13 şefi de ISJ-uri din ţară. Însă a susţinut mereu că motivul real pentru care cei din minister vor să “scape” de el ţin strict de ordin politic. În ambele dăţi s-a adresat instanţei, iar magistraţii i-au dat dreptate.

“Noi doi nu am avut nicio secundă alt interes decât dorinţa de progres a copiilor. Într-un sistem în care educaţia este doar la nivel declarativ prioritate naţională - vedem în şcoli ce se întâmplă, în unităţile de învăţământ din toată ţara – noi, oamenii din şcoală, depunem un efort considerabil. Trebuie şi sperăm că vom fi ajutaţi să îi dăm educaţiei ceea ce merită: prioritate naţională”, a adăugat Canciu.

Reamintim că din luna iunie 2018, la conducerea ISJ Brăila s-a aflat inspectorul şcolar general Dan Gheorghiţă, căruia i-au fost delegate atribuţiile de inspector şcolar general, iar pe postul de adjunct a fost numit prin detaşare Viorel Botea. Detaşarea acestuia a încetat ieri, iar lucrurile au revenit astfel la formula care era înainte de demiteri: Cătălin Canciu - inspector şcolar general, Dan Gheorghiţă şi Mihaela Turcu - inspectori şcolari generali adjuncţi.

Precizăm că toţi trei au câştigat posturile prin concurs.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro