Mergi la conţinutul principal

Cătălin Canciu îl critică pe vicele Alexandru Jantea pentru greșeli gramaticale

* fost secretar de stat la ministerul Antreprenoriatului și Turismului, președintele municipalei PNL Brăila, Cătălin Canciu, a simțit nevoia să atragă atenția publicului asupra unei postări de pe Facebook de-a viceprimarului Alexandru Jantea * liberalul a criticat faptul că Jantea a făcut greșeli gramaticale în cadrul unui mesaj distribuit pe rețelele de socializare, în care îl lăuda pe europarlamentarul PSD Mihai Tudose, în momentul inaugurării podului suspendat peste Dunăre

 

 

 

Conflictul dintre liberali și social-democrați continuă la Brăila. Fostul secretar de stat la ministerul Antreprenoriatului și Turismului, președintele municipalei PNL Brăila, Cătălin Canciu, s-a arătat total deranjat de faptul că viceprimarul Alexandru Jantea a făcut greșeli gramaticale într-o postare publicată pe rețelele de socializare. Liberalul chiar a salvat postarea lui Jantea pentru a sublinia unde PSD-istul s-a exprimat greșit din punct de vedere gramatical. Totul a pornit de la un mesaj publicat pe Facebook de viceprimar, în urmă cu câteva zile, în care îl lăuda pe europarlamentarul PSD Brăila, Mihai Tudose, în momentul inaugurării podului suspendat peste Dunăre.

Micul tiriplici a fost atât de nerăbdător să-l laude pe Tudose, cel care a ridicat podul, încât a scufundat în Dunăre gramatica limbii române. Domnul Jantea, că despre el este vorba, pare să nu fie conștient de faptul că unele litere includ diacritice, că virgula este mai prețioasă pentru cuvintele în cazul vocativ decât și-ar închipui, că substantivele se articulează, iar dublarea sau chiar triplarea lui «i» nu se face precum umflarea bugetelor de lucrări nerealizate în Brăila, apropo de mândria cu care își lingușește șeful. Sfatul meu este să renunțați la postări și să vă aplecați asupra cărților, deoarece cunoașterea nu a rănit niciodată pe nimeni”, i-a transmis Canciu lui Jantea.

Cert este că după publicarea pe Facebook de către PNL-iști a comunicatului transmis de fostul secretar de stat, Alexandru Jantea și-a revizuit postarea de pe rețelele de socializare și a corectat greșelile semnalate de Canciu. Totuși acesta nu a lansat vreun comentariu legat de atacul la adresa sa venit din partea liberalului.

Precizăm că Decizia nr. 214/2023 privind eliberarea lui Cătălin Canciu din funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 560 din 21 iunie, moment de la care a intrat în vigoare. Detașarea acestuia a venit pe fondul rotativei guvernamentale ce a avut loc la Centru între PNL-iști și PSD-iști.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro