Mergi la conţinutul principal

Cătălin Boboc îi asigură pe pensionari că nu vor exista întârzieri la plata pensiilor în această lună

* secretarul de stat la ministerul Muncii Cătălin Boboc a dorit să facă anumite precizări în privința avertismentelor făcute la finele lunii trecute de fostul ministru de resort, Raluca Turcan, referitoare la lipsa banilor pentru pensii în luna decembrie * Boboc a ținut să puncteze că noul Guvern a aprobat o rectificare bugetară încă din prima zi de când a fost instalat, astfel că oamenii nu au de ce să își facă griji în privința primirii banilor * mai mult, Boboc a vorbit și despre bani pentru majorările preconizate în 2022, dar și pentru ajutoare pentru unitățile administrativ-teritoriale cu probleme la încălzire

 

Pensionarii își vor primi la termen pensiile în luna decembrie, dar și în ianuarie 2022, a ținut să dea asigurări Cătălin Boboc, secretar de stat la ministerul Muncii. Acesta a făcut referire la avertismentele lansate la finele lunii trecute de către fostul ministru de resort, Raluca Turcan, legate de faptul că fondul pentru pensiile pe luna decembrie este insuficient. Boboc a comentat și la vremea respectivă situația și a revenit cu clarificări. Acesta a precizat că încă din prima zi a instalării Guvernului Nicolae Ciucă a avut loc o rectificare bugetară care a rezolvat această problemă, astfel că pensionarii își vor primi banii la timp în luna decembrie. Ba mai mult, acesta a dat asigurări că nici în ianuarie 2022 nu vor fi probleme, fiind bani chiar și pentru majorările preconizate.

”În ceea ce privește plata pensiilor și a tuturor drepturilor, de altfel, nu doar acestea, pentru luna decembrie, chiar înainte cu o zi de a se instala noul Guvern, rectificarea a fost avizată. Și în prima zi a noului Guvern ea a fost aprobată. Deci oamenii să fie liniștiți, din acest punct de vedere, pentru luna decembrie, lucrurile sunt la locul lor. Ba mai mult decât atât, astăzi (n.r. – vineri) Guvernul alocă niște sume suplimentare pentru UAT-uri care la final de an sunt în dificulate și au restanțe la plată. Adică pentru toate unitățile administrativ-teritoriale care au probleme cu încălzirea. Deci și din acest punct de vedere, lucrurile sunt în regulă. Ai guvern cu puteri depline, care poate adopta proiecte, ordonanțe și așa mai departe, nu sunt probleme... Mai mult decât atât, pentru  ordonanța care prevede majorările din luna ianuarie la pensii și alte ordonanțe care sunt în avizare internă, toate aceste sume vor fi prinse în proiectul de buget care va fi adus în Parlament, până pe 23 decembrie. Termen stabilit de Coaliție. Cu alte cuvinte, ce ne-am angajat prin acest program de guvernare, majorările de venituri pentru pensionari – majorarea aceea de 10%, creșterea pensiei minime așa cum o cunoaște lumea, de la 800 lei la 1.000 lei. Majorările de alocații, de asemenea, sunt prinse și bugetate. Deci 100% nu vor fi probleme”, a declarat liberalul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro