Mergi la conţinutul principal

Cărți dedicate persoanelor ce vor să își dezvolte calitățile parentale

„Meseria” de părinte este una dintre cele mai provocatoare și complexe, de aceea este considerată de multe persoane ca fiind dificilă. Evoluția speciei umane a condus la modificări progresive și, în ultima perioadă de timp, se observă o accentuare a vitezei cu care se produc schimbările, ceea ce generează confuzie, conflict și nesiguranță în privința unui subiect atât de sensibil și important, cum este creșterea copilului. Ridicarea gradului de conștiență a adus în atenția adulților responsabilitatea față de creșterea și educarea copiilor în alt mod, așa că dezvoltarea personală, cursurile pentru părinți și terapia psihologică devin instrumente din ce în ce mai utilizate pentru îmbunătățirea calităților parentale.

Dacă ești părinte sau urmează să fii, dar și dacă ești interesat de autocunoaștere, poți apela la cărți online sau în format fizic, pentru a-ți îmbogăți cunoștințele și pentru a afla informații utile despre perioada dintre naștere și viața de adult, perioadă ce se dovedește a fi esențială în dezvoltarea fizică și psihică. Găsești aici câteva titluri pe care le poți achiziționa și care îți pot fi de folos în procesul tău de formare.

  • Copiii sunt din rai, de John Gray, este una din cărțile de referință în educația copilului și poate deveni un ghid util pentru un părinte preocupat de a crește copii cooperanți, încrezători și sufletiști. Cartea izvorăște din experiența personală a autorului, care este expert internațional în comunicare și relații. Principiile și metodele pe care le recomandă au la bază o abordare nouă a educației, în care copilul nu este privit ca pasiv, ci este invitat la exprimarea personalității și încurajat să învețe să își manifeste libertatea într-un mod adecvat și sănătos.

Cărți & librărie online – oferte eMAG

  • Mama și copilul. Manual practic pentru părinți de la concepere până la trei ani, scrisă de Elizabeth Fenwick, este un ghid practic esențial pentru a avea grijă de tine și de copil de la concepere și până la vârsta de trei ani. O carte foarte apreciată și cumpărată, ediția revizuită aduce informații actuale despre stadiile sarcinii, etapele de dezvoltare ale bebelușului, metode și soluții legate de imunizare, hrănire și îngrijire a copilului până la trei ani. Pentru că perioada de început este plină de necunoscut, în calitate de părinte această carte te ajută să te pregătești și să devii mai sigur pe tine și mai încrezător, fiind un ajutor de nădejde pentru proaspeții părinți.
  • Parentaj sensibil și inteligent, autori Daniel J. Siegel și Mary Hartzell, este o unealtă extraordinară pentru creșterea copiilor. Siegel, neurolog și psihoterapeut, își împărtașește experiența și ajută părinții să înțeleagă importanța legăturii emoționale cu copilul și importanța echilibrului personal, atunci când crești un copil și, prin colaborarea cu o specialistă în dezvoltarea și educarea copilului, aduce în atenție modul de funcționare a creierului uman la vârsta copilăriei și a maturității, dar și rolul de adult asumat, ce reprezintă fundamentul unui părinte prezent și conștient.
  • Inteligența parentală, de același autor Daniel J. Siegel scrisă în colaborare cu celebra autoare Tina Payne Briyson, explorează dimensiunea disciplinei în procesul de creștere și educare a copilului. Abordările moderne ce pun din ce în ce mai mult preț pe libertatea de exprimare a celui mic, trebuie să fie impregnate și de acțiuni de disciplinare bazate pe tehnici actuale, ce exclud pedeapsa ca metodă de educare. Cartea îți oferă soluții practice moderne, bazate pe studii recente asupra funcționării creierului uman.
  • Parenting. Cum să creștem copii inteligenți emoțional, cartea dr. John Gottman, este un alt ghid pentru părinții ce sunt interesați în a crește un viitor tânăr adaptat și înzestrat cu abilitățile necesare unei vieți frumoase și sănătoase. Autorul îți pune la dispoziție un proces în cinci pași pentru antrenarea emoțiilor copilului. Psiholog și cercetător, cu o experiență vastă în domeniu, Gottman transmite părinților mesajul unei educații actuale, ce ia în considerare descoperiri recente și pune în practică rezultatele studiilor extinse asupra inteligenței emoționale și beneficiile dezvoltării acesteia la orice vârstă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro