Mergi la conţinutul principal

Căprariu nu candidează la Europarlamentare, dar caută brăileni potriviţi

• consilierul municipal independent, fondator al partidului local Brăila Nouă, Lucian Căprariu a afirmat că nu este interesat să candideze în 2019 la Alegerile Europarlamentare • chiar şi aşa, acesta a ţinut să puncteze că va căuta brăileni care să poată reprezenta zona noastră pe o eventuală listă de candidaţi a unei alianţe politice între partide locale din regiunea de Sud-Est • Căprariu nu a exclus nici varianta de a sprijini eventual candidaţi de pe listele altor partide, dacă sunt oameni noi şi îi consideră pregătiţi

 

Consilierul municipal independent Lucian Căprariu a afirmat că are de gând să se implice în identificarea unor persoane potrivite care să reprezinte Brăila şi regiunea de Sud-Est la viitoarele alegeri Europarlamentare. Chiar dacă a ţinut să puncteze că nu ia în calcul o candidatură la alegerile din 2019, plecând de la campania privind “Oameni noi” în politică, fondatorul partidului Brăila Nouă a precizat că are de gând să identifice şi să propună oameni competenţi din judeţul nostru, care să reprezinte posibili candidaţi la alegerile Europarlamentare pe listele unei alianţe între partidele locale din regiunea de Sud-Est, care s-ar putea realiza în curând. Căprariu a afirmat că, în momentul de faţă, PSD nu are oameni competenţi la guvernare şi nici în Parlamentrul European sau în Comisiile Europene. Acesta a dat-o ca exemplu pozitiv pe comisarul european Corina Creţu, însă în rest susţine că România nu este reprezentată de oameni competenţi  aşa cum ar fi normal la nivel european.

“Că tot vorbeam de iniţiativa «Oameni noi». Solicit sprijinul presei şi al tuturor cetăţenilor din Brăila şi din zona noastră, dacă ajunge mesajul mai departe, să identificăm acele persoane pe care le putem promova. Noi nu avem pretenţia că avem în partid acum - şi nici nu e neapărat să avem vreodată -, oameni care să aibă acest profil acum. Dar există în comunitatea noastră, în Brăila, sau în jurul nostru, în comunităţile din zona noastră - pentru că trebuie să privim lucrurile regional -, oameni care ne pot reprezenta la Bruxelles. Profesionişti, sau cel puţin oameni care vor să mişte lucrurile. Pentru că la Bruxelles nu au ajuns nici măcar oameni care vor să mişte lucrurile. Brăila Nouă nu va avea candidaţi la Europarlamentare. Căutăm oameni noi pe care să îi promovăm şi să îi susţinem”, a declarat Căprariu.

Acesta a mai adăugat că ideal ar fi să se înfiinţeze o alianţă între partidele locale care apar, precum Brăila Nouă, iar aceasta să fie chiar la nivel de regiune, aşa încât la Europarlamentare să aibă proprii candidaţi. Însă Căprariu nu a exclus nici ideea de a susţine candidaţi noi, din partea altor partide, dacă aceştia sunt oameni care merită.

 

Căprariu spune pas unei candidaturi la Europarlamentare

Chiar dacă s-a arătat extrem de dezamăgit de nivelul celor mai mulţi dintre actualii europarlamentari ai României, arătându-se convins că ar face faţă mai bine decât aceştia unei astfel de poziţii, Căprariu a dorit să sublinieze că interesul său este legat de dezvoltarea Brăilei.

“Eu sunt om serios şi, dacă mi-am definit rolul, ştiu unde este locul meu. Pe mine mă interesează să am grijă de comunitatea noastră şi de zona noastră. Atât! Nu voi candida. Trebuie oameni care să ştie ce au de făcut acolo. Eu, pentru Europarlamentare?! În niciun caz! Dar comparând cu cei care sunt acolo, cu membrii care sunt acum, oricine din camera asta (n.r. - sala în care s-a ţinut conferinţa de presă) poate cuteza că poate fi pe aproape orice loc. Şi sigur se va descurca mai bine. Are şi competenţele  profesionale şi voinţa, şi onestitatea ca să o facă. Asta pentru că m-aţi întrebat dacă aş putea. Comparativ, poate că aş putea. Dar cu siguranţă există oameni care ar putea mult mai bine decât mine şi decât cei care sunt acum acolo, să facă lucrul ăsta. Trebuie să îi găsim şi să îi susţinem. Asta este ideea. Şi desigur, oamenii să îşi dorească”, a conchis Căprariu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro