Mergi la conţinutul principal

Cămătarul «Edi Capsomanu». În așteptarea sentinței finale

* dosarul în care inculpatul N.E. a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare la Judecătoria Brăila a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Galați după ce în cauză s-a formulat apel de procurori și inculpat * bărbatul este acuzat de infracțiunile de furt calificat, înșelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și camătă * sentința primei instanțe s-a dat în luna iunie

 

Se așteaptă sentința finală în dosarul «Cămătarul Edi Capsomanu», după ce s-a formulat apel împotriva soluției primei instanțe. Inculpatul N.E. a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare la Judecătoria Brăila, în luna iunie, însă acum dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel (C.A.) Galați după ce în cauză au făcut apel atât procurorii cât și inculpatul. Bărbatul este acuzat de infracțiunile de furt calificat, înșelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și camătă. Sentința finală se va da la instanța superioară, termenul de judecată fiind stabilit pentru luna octombrie.

La sfârșitul anului trecut, brăileanul specializat în infracțiuni de cămătărie a fost trimis în fața instanței de procurorii Parchetului de lângă Judecătoria (PJ) Brăila. Cămătarul de 43 de ani a fost arestat preventiv în luna septembrie, măsura fiind înlocuită în luna ianuarie cu arest la domiciliu, apoi s-a dat control judiciar.

După cum v-am informat în edițiile anterioare, anchetatorii au stabilit că, în februarie 2020, individul cunoscut ca “Edy Capsomanu”, după cum se arată pe site-ul instanței, a pătruns prin efracție în apartamentul unei persoane din Brăila, de unde a sustras suma de 20.000 euro și aproximativ un kilogram de bijuterii din aur. Procurorii susțin că, în perioada ianuarie 2019 - septembrie 2020, cu ajutorul altor persoane, folosind metode frauduloase constând în simularea unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale, E. N. a indus în eroare, prin întocmirea în fals a înscrisurilor specifice în domeniul asigurărilor, mai multe societăți de asigurare de răspundere civilă obligatorie, pentru a încasa sume de bani de la acestea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului N.E. „La data de 14 ianuarie 2019, cu ajutorul a doi martori, folosind manopere dolosive și frauduloase, constând în simularea unui accident rutier între două autoturisme, inculpatul N.E. a reușit prin întocmirea în fals a înscrisurilor specifice în domeniul asigurărilor să inducă în eroare o societate de asigurări de răspundere civilă obligatorie și să încaseze prin contul bancar al soacrei sale, suma de 10.380  lei. La data de 31 ianuarie 2019, prin simularea unui accident rutier, inculpatul a reușit să inducă în eroare o societate de asigurări și să încaseze suma de 10.858 lei. La data de 3 aprilie 2019, cu ajutorul a doi martori, prin simularea unui accident rutier și întocmirea de acte false, inculpatul N.E. a indus în eroare o societate de asigurări și a încasat prin contul soacrei sale suma de 13.351 lei. La data de 15 septembrie 2020, tot prin simularea unui accident rutier, inculpatul N.E. a încercat să inducă în eroare o societate de asigurări de răspundere civilă obligatorie, urmând să încaseze o anumită sumă de bani, plata fiind sistată urmare a sesizării organelor de poliție”, se arată în rechizitoriul P.J. Brăila.

Pe același model al simulării unor accidente, s-au adunat 11 astfel de fapte, în data de 23 septembrie 2020 individul fiind însă arestat, el fiind depistat de polițiști în urma unor percheziții de amploare. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, unde deja s-a dat condamnarea în urmă cu câteva luni.

Rămâne de văzut dacă la Curtea de Apel Galați va rămâne aceeași pedeapsă, sau dacă inculpatul va scăpa cu o condamnare mai ușoară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro