Mergi la conţinutul principal

Căldură non-stop în şcoli

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au determinat conducerile unităţilor de învăţământ să nu mai întrerupă furnizarea căldurii când elevii nu sunt în şcoală. "Este pericol să îngheţe instalaţia şi să rămânem fără căldură în mijlocul iernii, aşa că nu mai oprim căldura. Când elevii pleacă acasă mai micşorăm debitul, la minim, doar cât să nu îngheţe apa în ţevi", a spus directorul Şcolii "G. Coşbuc", prof. Mariţa Breabăn. Şcoala este conectată la CET şi factura va fi pe măsură, însă altfel există riscul să îngheţe instalaţia. Directorul a recunoscut că încă de anul trecut a dorit să monteze o centrală termică proprie, însă cheltuielile prea mari, pentru că e nevoie să se schimbe întreaga instalaţie veche, au întârziat aprobarea acestei investiţii. Şi la Şcoala "Al. I. Cuza", racordată tot la CET, căldura este furnizată non-stop pentru a nu îngheţa instalaţia.
La şcolile care au centrală proprie situaţia este aceeaşi, căldura se furnizează tot timpul, însă facturile vor fi probabil mai mici.
La Colegiul "Bălcescu" şi la Liceul de Artă, au fost însă mici probleme, pentru că un calorifer vechi a cedat. Dar elevii nu au stat prea mult în frig, problema s-a rezolvat destul de repede. "De ceva timp dăm şi noaptea căldură, tocmai ca să nu îngheţe instalaţia, iar programul de furnizare a căldurii în timpul zilei l-am mărit pentru că în clase imediat se face frig, dacă oprim căldura. Încercăm, totuşi, şi în acest condiţii să avem o încălzire judicioasă, să nu facem risipă", a explicat prof. Carmen Botea, directorul Colegiului "Bălcescu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro