Mergi la conţinutul principal

Călătorie Internațională de Codificare

Educația preșcolară și școlara mică este recunoscută ca o etapă importantă în dezvoltarea tuturor competențelor necesare secolului 21. Este legată de capacitatea unei persoane de a rezolva mai rapid diverse probleme, de a gândi critic, de a se adapta la mediul în schimbare și de a acționa creativ.

Pentru a face primii pași în lumea codării, este necesar să se efectueze acțiuni simple fără ecran. Jocurile de codificare pentru preșcolari și școlari sunt o modalitate interactivă de succes pentru a clarifica conceptele inițiale de codificare.

Cu o astfel de idee, Grupa mică nr 3 din Grădinița cu program prelungit nr 39 Braila, coordonată de d-na prof. Manea Cristina, Grupa mare din Grădinița cu program prelungit nr 6 Brăila, coordonată de d-na prof. Sandu Adriana, în perioada 22 ianuarie - 22 aprilie 2022 au participat la proiectul educațional eTwinning “Coding Everywhere”, care a fost coordonat și organizat de Fatma Celik din Turcia și Elena Petrescu din România. Țările partenere au fost: Turcia, România, Lituania, Tunisia.

Scopul acestui proiect a fost de a se asigura că, în era digitală, fiecare copil are posibilitatea de a dobândi competențe importante legate de gândirea digitală, cum ar fi capacitatea de a rezolva problemele rapid, acumularea de abilități colaborative și analitice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro