Mergi la conţinutul principal
În primele zece luni ale „anului pandemic”

Cădere liberă a producției industriale brăilene

* potrivit Direcției Regionale de Statistică Brăila (DRS), nici în ceea ce privește cifra de afaceri a întreprinderilor industriale nu stăm mai bine, fiind înregistrată o scădere de aproape 25 de procente

 

Criza economică generată de pandemia de coronavirus în 2020 a condus, inevitabil, la obținerea unor rezultate net inferioare anului precedent. Asistăm neputioncioși la colapsul economiei românești și mondiale, iar Brăila - care și-așa ajunsese undeva la coada clasamantului național - nu putea face excepție. Că este așa, o dovedesc statisticile puse la dispoziție de specialiștii Direcției Regionale de Statistică Brăila (DRS).

Potrivit DRS Brăila, producția industrială realizată în luna octombrie 2020 pe un eșantion reprezentativ de 115 unități cu profil industrial din municipiu și județ a fost cu 11,6% mai mică față de producția industrială realizată în luna octombrie 2019. Totodată, producția industrială realizată în primele zece luni ale „anului pandemic” (perioada 1 ianuarie - 31octombrie 2020) a fost mai mică cu 18% față de cea realizată în perioada corespunzătoare a anului trecut.

În altă ordine de idei, cifra de afaceri totală a întreprinderilor cu activitate principală de industrie (provenită atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare ale întreprinderilor cu profil industrial) realizată de un eșantion de 70 unități de profil, a fost, în luna octombrie 2020, în valoare de 65,6 milioane lei, cu 4,4 milioane lei mai mică decât cifra de afaceri realizată în luna septembrie, ceea ce reprezintă o scădere de 6,3%. Comparativ cu realizările din luna octombrie 2019 (65 milioane lei prețuri curente), cifra de afaceri realizată în luna octombrie 2020 a fost mai mare cu 0,9%, precizează sursa citată.

Potrivit Direcției Regionale de Statistică Brăila, în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2020 cifra de afaceri totală a întreprinderilor industriale brăilene a fost de 643,1 milioane lei prețuri curente, cu 24,4% mai mică față de perioada corespunzătoare a anului 2019, când a fost de 850,5 milioane lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro