Cîrligea, acuzat de incompatibilitate de către ANI | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cîrligea, acuzat de incompatibilitate de către ANI

* consilierul județean PNL Florin Cîrligea este acuzat că ar fi încheiat 15 contracte comerciale la Comision Trade SRL (unde este asociat unic), cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, subordonată Consiliului Județean * Cîrligea se apără și susține că a contestat deja acuzațiile ANI * liberalul afirmă că nu are niciun contract, ci este vorba doar despre facturi emise ca urmare a unor alimentări aleatorii la benzinăriile pe care le deține * conducerea  Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila confirmă că nu există niciun contract cu firma lui Cîrligea

 

 

Consilierul județean PNL Florin Cîrligea a fost luat în vizor, recent, de către inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI). Mai exact, Agenția a emis, ieri, un comunicat de presă care vizează 20 foști și actuali aleși locali în cazul cărora s-a constatat o stare de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă, printre care se numără și liberalul brăilean. Pe scurt, Cîrligea este acuzat că în perioada exercitării mandatului la CJ Brăila ar fi încheiat 15 contracte comerciale de prestări servicii la societatea “Comision Trade”, unde este asociat unic, cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovare a Culturii Tradiționale Brăila, care se află în subordinea Consiliului Județean.

“În perioada exercitării mandatului de consilier județean (2016 – 2020), S.C. Comision Trade S.R.L, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic, a încheiat 15 contracte comerciale de prestări de servicii cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Brăila. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în cadrul comunicatului de presă al ANI.

Tot inspectorii Agenției Naționale de Integritate informează că în Art. 90 din Legea nr. 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, se specifică: „(1) Consilierii locali și consilierii județeni care au funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor ori alte funcții de conducere, precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau cu regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local”.

 

Cîrligea: «Nu e niciun contract, sunt facturi. Am făcut contestație»

 

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, consilierul județean PNL Florin Cîrligea a ținut să precizeze că firma pe care o administrează nu are niciun contract cu vreo instituție subordonată Consiliului Județean Brăila și că acest lucru le-a fost transmis și inspectorilor ANI. Cîrligea a afirmat că înainte de a intra în CJ Brăila avea contracte cu Muzeul Brăilei “Carol I”, însă a încheiat contractul imediat ce a preluat mandatul de consilier, tocmai pentru a nu întâmpina astfel de probleme. Chiar și așa, liberalul susține că nu este vinovat cu nimic, deoarece în cazul de față nu este vorba despre contracte de prestări servicii ci de facturi ca urmare a unor alimentări aleatorii din partea șoferilor de pe autocarele Centrulului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila. Cîrligea a afirmat că are mai multe benzinării chiar și în alte județe și îi este aproape imposibil să verifice toate alimentările care se fac acolo, la fel cum nu poate refuza clienți care vin să facă acest lucru, atât timp cât nu există un contract și solicită doar eliberarea de facturi.

“Eu le-am spus, au fost facturi. Nu a fost contract, nu a fost nimic! Am făcut contestație și urma să primesc răspuns, dar nu l-am primit nici până astăzi. Dar nu am avut  niciun contract cu nimeni! Au venit și au alimentat din stație. Nu pot eu să știu când vine cineva și alimentează fără contract, fără nimic. O dată a alimentat de 200 lei, o dată de 300 lei, altă dată de 1.200 lei și tot așa. Eu nu pot să spun cuiva nu veni și nu alimenta! Dar contract nu este! Eu am făcut contestație și urma să analizeze. Asta a fost mai demult. Am vorbit și cu avocați. Au răspuns și de la Consiliul Județean și le-au transmis celor de la ANI că nu avem contract cu nicio subordonată. Nu e nimic. S-a întâmplat exact cum v-ați duce dumneavoastră ca simplu cetățean și ați alimenta. Așa a venit șoferul de acolo cu autocarul și a alimentat. A cerut factură. Puteam să nu dau factură?! Nu e contract semnat, nu e o cantitate de x litri într-o lună. Ocazional venea să alimenteze. În vreo doi ani sunt vreo 15 facturi. Vreo 8.000 lei, ceva de genul ăsta. Eu cred că nu o să ajungem la proces. E în funcție de cei de la ANI. Comunicatul l-or fi dat fără să analizeze nimic. Au folosit ce aveau ei din vechi. Eu am rămas surprins și la vremea când m-au anunțat prima oară. Noi nu avem niciun fel de contract și știam că nu avem contracte, dar am verificat. Când mi-au trimis ei, am văzut dosarul și mi-am dat seama despre ce este vorba”, a declarat Cîrligea.

Întrebat ce va face dacă se va ajunge la proces, liberalul a afirmat că va merge mai departe deoarece nu se consideră vinovat de ceva. Mai mult, acesta a avertizat că ar putea să dea și el în judecată ANI pentru că este denigrat ca urmare a acestor acuzații.

În acest context, Maria Pușcaciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, a confirmat că instituția pe care o conduce nu are vreun contract semnat cu firma lui Cîrligea.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro