Mergi la conţinutul principal

Cîțu: “Nu prea văd sensul ca după 1 aprilie, când intrăm în vară, să reglementăm piața de energie”

„Tot am auzit în spațiul public că se încearcă după 1 aprilie o reglementare. Acum aș putea să spun și eu că eu am venit cu soluția de a spune că reglementăm piața și era pentru momentul de acum. Nu prea văd eu sensul după 1 aprilie, când intrăm în vară, să reglementăm piața pentru șase luni de zile până în octombrie, când după aceea vine iarăși iarna. Cineva nu s-a gândit foarte bine când a venit cu această soluție. (...) Dacă vrem cu adevărat să facem ceva, trebuie să ne gândim pentru iarna viitoare. La vară știm foarte bine, consumul scade. Eu nu cred că cineva s-a gândit foarte bine. Soluția pe care o propusesem noi era pentru aceste luni de iarnă, când ai consum mare, să reglementăm piața, ANRE s-a opus, am venit cu cealaltă variantă pe care o avem acum. Vom discuta după 1 aprilie ce se întâmplă”, a spus Cîțu, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a arătat că susține mai multe soluții propuse la ordonanța privind măsurile din energie.

„Nu este o competiție între cine îi ajută pe români. Obiectivul este acela să găsim cele mai bune soluții în coaliție. Este ordonanța PNL la care punem amendamente PSD? Nu. Este ordonanța Guvernului României, soluțiile coaliției pentru a reduce povara pentru români în aceste câteva luni de zile, în această iarnă, pentru facturi. Sunt mai multe soluții. E adevărat, câteva au fost propuse acolo, au fost discuții. Una dintre ele, dacă este vorba de soluții pentru facturile din trecut, Ministerul Justiției trebuie să se pronunțe dacă se pot face soluțiile retroactive, eu le susțin. În ceea ce privește penalitățile, iarăși le susțin, dar acolo trebuie să fim atenți, pentru că s-ar putea să încercăm să fim mai duri, dar și să nu fim, trebuie să fie o foarte mare atenție”, a afirmat președintele PNL.

țu a precizat și că nivelul amenzilor în cazul firmelor furnizoare de energie care nu recalculează facturile greșite sau care nu aplică prevederile legale va crește la 200.000 de lei.

„Se crește penalizarea până la 200.000 de lei, dar dacă plătești mai devreme este ca în orice situație, amenda este mai mică. Cred că aici nu amenzile rezolvă problema, ci deschiderea pieței. Ce am învățat noi în acești 30 de ani, acolo unde am permis piață liberă, cu cât ai mai mulți jucători pe piață, cu atât scad prețurile și nu ai astfel de situație. Când piața este suprareglementată și totul este ținut în frâu de reglementator, atunci apar astfel de situații, de sincope și eu aș merge în partea cealaltă. Dacă vrem cu adevărat o piață liberă și vrem prețuri scăzute, trebuie să găsim soluțiile de a face piața mai permisivă prin investiții, prin reducerea de bariere”, a declarat președintele PNL.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro