Cât de mult se tem partidele de Nicuşor Dan? | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cât de mult se tem partidele de Nicuşor Dan?

Prima zi după alegerile locale din 5 iunie arată că puţinii alegători care s-au prezentat la vot (mai puţin de jumătate dintre cei cu drept de vot, adică sub 9 milioane de cetăţeni) au predat ţara PSD. În culmea satisfacţiei, liderul acestui partid, Liviu Dragnea, a anunţat că nu mai renunţă la şefia PSD cum promisese anterior, deşi a fost condamnat tocmai pentru fraude electorale.
Nu este singurul politician satisfăcut din acest punct de vedere. Mai mulţi candidaţi aflaţi în diferite stadii de cercetare penală sau care au fost condamnaţi ori care şi-au ispăşit deja pedepsele s-au reîntors în fotoliile de primari. Culmea s-a înregistrat la Baia Mare, unde primarul în exerciţiu a candidat direct din arestul preventiv şi 70 la sută dintre cetăţeni i-au acordat încrederea lor. Rămâne de văzut dacă instanţa va confirma anchetele procurorilor şi va rări numărul primarilor suspecţi.
Până atunci, PSD este pe cale să obţină majoritatea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, unde, împreună cu UNPR, are 24 de mandate, la care se adaugă cele patru mandate ale ALDE. La nivelul Consiliilor Judeţene, PSD are majoritate singur în 14 judeţe, iar în 11 poate face majoritate doar cu ALDE. În încă două, PSD şi ALDE ar avea nevoie de ajutorul UNPR.
Deşi a pierdut Capitala, PNL a reuşit să se menţină în câteva fiefuri ale sale din vestul ţării (Timiş, Bihor, Arad, Cluj-Napoca etc., dar şi în Braşov sau Neamţ). În Bucureşti, candidatul PNL s-a clasat abia al treilea, cu 13 la sută din voturi. Deşi s-a situat pe locul 2, Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi Bucureştiul pare să fie singurul opozant al Gabrielei Firea - căreia, de altfel, i-a refuzat oferta de a-i fi viceprimar. Mai mult, Nicuşor Dan a anunţat că îşi va continua ofensiva, anunţând că Uniunea Salvaţi Bucureştiul va deveni Uniunea Salvaţi România şi va lupta pentru locuri în Parlament la alegerile din toamnă. Dacă, până acum, Nicuşor Dan a fost menajat în campanie - probabil şi pentru că i s-ar găsi cu greu ceva de reproşat -, vom vedea în perioada următoare dacă, în urma anunţului făcut de el, va deveni ţinta atacurilor partidelor.

Ce este USB?

„USB este formată din oameni care nu au mai făcut politică până acum, oameni care sunt competenţi în meseria lor, care fac un sacrificiu faţă de cariera lor intrând în politică pentru a apăra binele comun. Nu fac asta pentru funcţii", şi-a prezentat Nicuşor Dan formaţiunea.
Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a fost înfiinţată în 2008 de Nicuşor Dan Daniel, Diana-Lavinia Culescu şi Loredana-Mirabela Grădinaru. În acelaşi an, asociaţia a publicat raportul „Bucureşti, un dezastru urbanistic", în care a atras atenţia asupra caselor de patrimoniu distruse sau lăsate intenţionat în paragină. De-a lungul timpului, asociaţia a câştigat peste 90 de procese împotriva autorităţilor sau alături de autorităţi împotriva speculatorilor imobiliari.
Pe 1 iulie 2015, Nicuşor Dan a anunţat depunerea documentelor pentru înfiinţarea partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), care a fost înregistrat oficial pe 27 noiembrie 2015. El a anunţat atunci că formaţiunea va continua în plan politic acţiunile începute de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, urmând ca, după alegerile locale, să acţioneze la nivel naţional.
Lansarea partidului a avut loc într-o cafenea vizavi de sediul DNA, Nicuşor Dan spunând că acest lucru nu este întâmplator, pentru că partidul său vrea să pună oameni oneşti în locul corupţilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro