Mergi la conţinutul principal

Cât costă să îţi înregistrezi mopedul la Brăila

• consilierii municipali au aprobat, recent, un proiect de hotărâre prin care au actualizat taxele pentru înregistrarea unui moped conform legislaţiei în vigoare • este vorba de o actualizare a taxelor conform cu rata inflaţiei

 

Brăilenii care intenţionează să îşi cumpere un moped trebuie să ştie că taxele pentru înregistrarea acestuia au crescut începând cu 1 ianuarie 2020. Nu este vorba despre o creştere foarte mare, ci despre o actualizare a taxelor cu rata inflaţiei. Consilierii municipali au aprobat acest proiect în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila. Pe scurt, este vorba despre modificarea unui articol dintr-o hotărâre din luna mai 2014, care se referea la înregistrarea şi ţinerea evidenţei mopedelor, conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a HGR 1391/2006, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002. Articol, care se referă la taxele plătite de cetăţeni pentru înregistrarea mopedelor.

Astfel, din raportul proiectului aflăm că aceste taxe au crescut cu rata inflaţiei de 4,6%. Mai exact, dacă până în 2020: o cerere tip costa 1 leu; certificatul de înregistrare - 5 lei; plăcuţa cu număr de înregistrare - 20 lei; taxa de înregistrare unică - 60 lei, începând cu 1 ianuarie, la casieria Serviciului de Transport Public Local de Călători şi Administrare Portuară Brăila, se vor achita următoarele taxe: 1 leu pentru cererea tip; 5,3 lei pentru certificatul de înregistrare; 21 lei pentru plăcuţa cu număr de înregistrare; şi 63 lei pentru taxa de înregistrare unică. Deci un total de 90,3 lei.

Celelalte prevederi ale HCLM 130/30.05.2014 au rămas neschimbate. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro