Mergi la conţinutul principal

Cât câştigă profesorii care fac parte din comisiile pentru Evaluarea Naţională şi BAC

• preşedintele unei comisii poate primi până la 1.172 lei • un profesor evaluator este plătit cu 6 lei/lucrare corectată (Evaluare) şi 7,6 lei/lucrare (Bacalaureat)

 

Ministerul Educaţiei Naţionale a emis un ordin care stabileşte modul de plată a personalului didactic care face parte din comisiile pentru Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, pentru examenul naţional de bacalaureat şi pentru examenele de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal, sesiunile anului 2017.

Potrivit ordinului, personalul didactic care face parte din comisiile de organizare în unităţile de învăţământ pentru evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a este plătit după cum urmează: preşedinte - 335 lei; membru - 285 lei; asistent - 39 lei/zi.

Profesorii care fac parte din comisiile din centrele zonale de evaluare/comisiile de contestaţii pentru evaluarea naţională sunt renumeraţi astfel: preşedinte - 771 lei (o comisie de până la 1.000 candidaţi) sau 821 lei (o comisie de peste 1.000 candidaţi); secretar/informatician/membru - 387 lei; profesor evaluator - 6 lei/lucrare corectată. Persoana responsabilă cu derularea şi monitorizarea procesului de supraveghere audio-video la Evaluarea Naţională este plătită cu 240 lei.

La bacalaureat, preşedintele comisiei dintr-un centru de examen poate primi, în funcţie de numărul de candidaţi, de la 770 de lei până la 821 lei, în timp ce un vicepreşedinte/secretar/membru este plătit cu 529 de lei. Asistenţii sunt plătiţi cu 46 lei/zi.

Membrii comisiilor din centre zonale de evaluare primesc următoarele sume: preşedinte - 1.114 lei sau 1.172 lei, în funcţie de numărul de candidaţi; vicepreşedinte - 669 lei; secretar/informatician - 578 lei; membru - 529 lei. Profesorii evaluatori sunt remuneraţi cu 7,6 lei pentru fiecare lucrare corectată.

Ordinul prevede ca preşedinţii comisiilor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale să fie plătiţi cu 335 lei, membrii cu 144 lei, iar asistenţii cu 39 lei/zi. În schimb, profesorii examinatori vor primi 3,9 lei/candidat, iar pentru proba orală într-o limba modernă suma este de 6 lei/candidat.

Sumele enumerate anterior vor fi plătite de unităţile de învăţământ preuniversitar/inspectoratul şcolar în care membrii comisiilor au funcţia de bază.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro