Mergi la conţinutul principal

Când să vă înlocuiți adidașii de alergare

Este o întrebare pe care toți sportivii și alergătorii o au: când este momentul potrivit să-mi înlocuiesc acea pereche de adidași Nike de alergare? Pentru a vă ajuta, am întocmit o listă cu semnele la care trebuie să fiți atenți și sfaturi și trucuri pentru ca adidașii de alergare să reziste mai mult.

 

Ca alergători, să ne luăm rămas bun de la perechea noastră preferată de adidași Nike, care ne-au servit atât de bine, poate fi unul dintre cele mai greu de făcut. Desigur, îi cunoaștem cu toții pe acei alergători care caută cea mai mică scuză, urmă de uzură sau pete pentru a justifica o nouă pereche de adidași Nike (și când există atât de multe modele noi, grozave, tentația de a îi schimba este foarte reală). Pe de altă parte, cu toții am văzut perechi de adidași Nike pe pistă care arată ca și cum ar fi fost purtați timp de zeci de ani, având adesea mai multe găuri decât piele.

De ce ar trebui să vă înlocuiți adidașii de alergare?

Dacă aspectul nu contează pentru dvs., atunci poate fi greu să justificați înlocuirea adidașilor de alergare, atunci când perechea de adidași Nike pe care o folosiți în prezent funcționează „foarte bine” - în ciuda unor daune și urme de uzură. Adevărul cu privire la cât de des ar trebui să schimbați adidașii de alergare se află sub suprafața adidașilor în sine.

 

După o anumită perioadă de utilizare, integritatea încălțămintei poate fi afectată și asta duce la adevăratul motiv pentru înlocuirea adidașilor de alergare: risc crescut de accidentare. Mai simplu spus, cu cât alergați mai mult în adidași care ar putea să nu mai aibă componentele și structura corectă, cu atât riscul de a vă accidenta este mai mare.

 

Este la fel ca a conduce o mașină cu anvelope vechi: puteți continua, dar șansa ca ceva rău să se întâmple crește de fiecare dată când ieșiți pe drum.

Deci, cât ar trebui să reziste adidașii de alergare?

Estimările privind durata de viață a adidașilor de alergare variază, dar, în condițiile potrivite, adidașii ar trebui să reziste între 500 și 750 km înainte de a fi compromiși. Evident, dacă sunteți un alergător experimentat sau un profesionist care iese la o alergare lungă în fiecare zi, atunci acest lucru poate însemna că aveți nevoie de o nouă pereche de adidași Nike mult mai des decât cineva care aleargă pentru distracție sau mai lejer.

 

Fiecare tip de adidași și alergător este diferit, așa că mai jos am evidențiat principalele lucruri care pot afecta ciclul de viață ale unor adidași de alergare și semnele la care trebuie să fiți atenți atunci când decideți dacă este timpul să vă luați rămas bun de la însoțitorul dvs. de alergare de încredere.

Ce afectează durata de viață a adidașilor de alergare?

Când vine vorba de a determina cât de mult ar trebui să reziste adidașii de alergare, trebuie luați în considerare câțiva factori principali. Aceștia vă vor ajuta să determinați durata de viață a adidașilor.

1. Terenul de alergare

Unde alergați, pe drum, traseu, pistă, interior sau un mix, este unul dintre cei mai importanți factori, care vor determina cât rezistă perechea de adidași de alergare. Majoritatea adidașilor de alergare menționează care este terenul ideal pentru acea pereche, iar pentru cei care nu o fac, alergarea pe asfalt este, de obicei, standard. În realitate, cei mai mulți alergători au unele intersecții legate de locurile în care aleargă – chiar și în oraș se pot găsi parcuri stâncoase și acoperite cu pământ, care variază tipul de mediu la care sunt expuse tălpile adidașilor. Principalul lucru este să vă asigurați că majoritatea curselor pe care le faceți se potrivesc cu terenul pentru care au fost făcuți adidașii.

2. Stilul de alergare

Tipul de zonă de impact pe care o aveți joacă, de asemenea, un rol important în durata de viață a unor adidași de alergare. Dacă nu sunteți sigur de zona de impact când alergați, aruncați o privire la partea de jos a unei perechi de adidași de alergare bine folosiți și vedeți ce parte are cea mai mare uzură: față, mijloc sau călcâi. Știind acest lucru, veți avea mai multe informații atunci când vine vorba de a căuta adidași de alergare mai potriviți și de a alege unii făcuți pentru a vă susține stilul de alergare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro