Mergi la conţinutul principal

Când pot solicita absolvenţii indemnizaţia de şomaj

Pentru că tot se apropie sfârşitul anului şcolar 2015 - 2016, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila a emis o informare adresată elevilor din anii terminali de liceu şi facultate, undemenţionează condiţiile în care aceştia pot obţine şomaj în cazul în care nu reuşesc să se angajeze.
Astfel, viitorii absolvenţi trebuie să se înregistreze în evidenţa AJOFM într-o perioadă de 60 de zile de când s-a încheiat anul şcolar. Pentru acest lucru, tinerii pot merge la sediul agenţiei din bulevardul Dorobanţilor, nr. 603-605 ori la sediul Agenţiei Locale Brăila din strada Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic "Mihail Sebastian"). Cei din afara municipiului pot merge la Punctul de Lucru Făurei, cu sediul în strada Republicii, nr. 36, sau la Punctul de Lucru Însurăţei, cu sediul în Şoseaua Brăilei, nr. 18, în funcţie de localitatea unde îşi au domiciliul.
Tinerii interesaţi trebuie să aibă asupra lor actul de identitate în original şi copie, adeverinţa medicală cu menţiunea "apt de muncă" şi actul de absolvire a formei respective de învăţământ, în original şi copie. Dacă în două luni de la data absolvirii aceştia nu reuşesc să se angajeze, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj numai dacă nu urmează o formă de învăţământ şi nu realizează venituri din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât indicatorul social de referinţă, în vigoare în luna pentru care se face dovada.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro