Mergi la conţinutul principal

Când orgoliile oportuniștilor din PNL Brăila întunecă rațiunea...

* este declarația de presă a lui Vasile Varga, proaspăt exclus din PNL Brăila după 30 de ani de când s-a înscris în acest partid

 

...aflu din presă, ”pe surse”, la ceas de seară, că s-a cerut excluderea mea din PNL;

...nu se menționează motive, care, se pare, nici nu contează. Important este să se scape de unul dintre cei mai vechi liberali brăileni;

...nu se mai pune la socoteală nimic. Nici anii în care am construit, alături de alți colegi, filiale partidului în teritoriu, nici timpul petrecut în discuțiile cu oamenii, nici demersurile pe care le-am făcut, în calitate de consilier local, de parlamentar, de om politic implicat, pentru a rezolva problemele semnalate, deloc puține;

... munca de peste 30 de ani este ștearsă cu buretele de niște personaje care nu pot spune prea multe despre cum s-au strecurat în viață. Cei care cer astăzi excluderea mea nu au habar de ce înseamnă să clădești când ești în opoziție, cât este de dificil să susții idei liberale, oameni tineri, în vremuri potrivnice.

Ca o amară concluzie: rămân cu regretul că, poate, nu am promovat în funcții publice cei mai potriviți oameni. Este o greșeală pe care mi-o asum, dar pe care promit că o voi repara. Oricum, nimeni nu-mi poate reproșa că nu am susținut oamenii tineri, unii lipsiți de orice experiență politică, dar în care am crezut. Pentru că, dincolo de lupte politice, de orgolii și ambiții, rămân principiile. Acele principii de care mulți se dezic astăzi.

Înțeleg că jocul politic și alegerile interne care urmează în PNL au încins spiritele. Cred, însă, că bătălia ar trebui să fie una a proiectelor, a ușilor deschise, a principiilor și, în niciun caz, una în care să sacrifici vechi membri de partid, doar pentru că te temi că au un cuvânt de spus. Domnilor, nu abdic! Sunt Vasile Varga, vechi liberal.

Prin activitatea mea profesională și prin tot ceea ce am făcut, în PNL Brăila și în viața publică, rămân un adept al principiilor liberale! Și nimeni nu îmi poate fura nici trecutul, și nici convingerile în PNL Brăila!

Vasile Varga – liberal de 30 de ani

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu