Mergi la conţinutul principal

Când cetățenii se implică, zonele unde locuiesc se schimbă radical

* acest aspect este vizibil în jurul acelor blocuri sau pe acele străzi unde locatarii se implică activ în păstrarea curățeniei și amenajarea spațiilor verzi * un președinte de asociație propune Primăriei ca, după ce sunt amenajate de profesioniștii de la Seroplant, spațiile verzi să fie date în grija asociațiilor de proprietari

 

 

 

 

S-au dus anii când, în jurul blocurilor, spaţiile verzi erau îngrijite şi de către asociaţiile de locatari, când sectoriştii sau deputaţii de cartier, şi numai, te îndemnau la văruitul pomilor, plantat copaci sau flori etc. Iar foarte mulţi veneau cu prietenii sau familia la astfel de acţiuni benefice comunităţii. Acum, la fiecare neregulă (o creangă ruptă de vânt, creşterea buruienilor, menţinerea curăţeniei etc, etc) – se apelează, cel mai comod, la formula “să vină Primăria şi Seroplant, SUPAGL sau asociaţia “ – fiindu-ne ruşine să punem mâna pe o greblă, mătură sau alte unelte gospodăreşti. Ne-am boierit şi nu vrem nici măcar să luăm exemplul, în astfel de acţiuni de voluntariat, celor din Occident pe care îi invocăm atât de mult.

Mai există, însă, și excepții la unele blocuri, străzi din cartiere sau asociaţii de proprietari (!). Cum este de exemplu, AP nr 18, Romarta Nouă, unde preşedinta Rodica Chiriţă este tot timpul atentă şi se implică în menţinerea ordinei şi curăţeniei, chiar pe spaţiile domeniului public. Iar dacă SUPAGL sau cei de la spaţii verzi au  lucrări în zonă devine… “diriginte de şantier”, ajutată şi de câţiva locatari cu adevărat gospodari.
“Altceva mă frământă pe mine și m-am adresat şi conducerii Primăriei cu acest aspect: spaţiile verzi ar trebui să fie amenajate ca la carte, cu gazon de foarte bună calitate şi flori, de către Seroplant, iar apoi asociaţiile de proprietari să preia spre îngrijire şi păstrare acele spaţii. Nu să fie pline de buruieni, gunoi sau arbuşti crescuţi aiurea, cum se întâmplă adeseori chiar între asociaţii vecine. Noi ne-am dotat cu  o motocoasă, greble etc, că doar nu e o ruşine să ne gospodărim în jurul blocului sau lângă locul de joacă pentru copii. Este în interesul şi pentru sănătatea noastră, chiar pentru un mediu curat. Mai mult, răspundem astfel şi eforturilor primăriei şi SUPAGL, care ne-au scos zona la lumină prin asfaltarea carosabilului, rezolvarea zonelor cu probleme şi crearea unor parcări auto de sute de locuri, ne-a declarat președinta respectivei asociații de proprietari.

Iar acum să vedem care vor fi reacţiile la o asemenea propunere îndrăzneaţă, şi dacă Primăria îi va da curs.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro