Mergi la conţinutul principal

Câini și pisici rătăcesc printre ruine. Oamenii își caută animalele de companie, după incendiile devastatoare din Chile

• printre munții de moloz și mașini arse, după incendiile care au ucis peste 120 de oameni în Chile, rătăcesc câini și pisici, pe străzile acoperite de cenușă • oamenii își caută cu disperare animalele de companie, iar veterinarii fac tot ce pot ca să le salveze, transmite Reuters

Unii câini schiaună în spatele porților unde au ars casele stăpânilor, unii așteaptă pe străzi cu speranță, iar alții se hrănesc cu mâncarea lăsată de oameni pe străzi, pentru ei.
Christopher Romero, în vârst
ă de 22 de ani, era plecat să cumpere alimente când flăcările i-au cuprins casa din Vina del Mar, vineri. El spune că tatăl său a reușit să-și pună familia în siguranță, dar cei doi câini ai lor, Black și Kiara, au fugit în noapte.
Romero
și familia sa s-au întors în cele din urmă acasă, duminică, pentru a curăța locul de dărâmături și pentru a-și căuta animalele de companie, dar nu au avut noroc. Apoi vecinii le-au spus că este un câine Akita care zace nemișcat într-o râpă, ars.
„Am verificat și era negru, părea carbonizat”, a spus Romero. „Trăia, însă nu putea să meargă, era speriat, în stare de șoc, și nu a lăsat pe nimeni să se apropie de el”.
Mai mulți vecini au venit apoi să-l ajute pe Romero să-l ia pe Black și să-l ducă la clinica veterinară a Universității Americii din Vina del Mar, care tratează animalele de companie rănite în incendiile de vegetație.
Lui Black i s-au administrat analgezice, injecții și arsurile și rănile i-au fost curățate înainte de a fi externat.
Nicolas Escobar, directorul veterinar al universit
ății, a declarat că la clinică au ajuns mai mult de 100 de câini, pisici și iepuri, de vineri când s-au extins incendiile, le-au fost tratate arsurile, li s-a pus oxigen și unii dintre aceștia au fost salvați.
Escobar a spus c
ă clinica a tratat animale de companie și în timpul altor incendii, dar focul de acum, cel mai mare dezastru natural din Chile din ultimii ani, nu a semănat cu nimic din ce a văzut vreodată.
„Aceasta este o tragedie mult mai mare. Nu am v
ăzut niciodată o situație atât de complicată”, a spus Escobar, adăugând că mulți dintre studenții săi și-au pierdut casele în urma incendiilor.
El a spus c
ă clinica a ajutat și la depistarea proprietarilor de animale de companie pierdute, prin intermediul rețelelor sociale sau prin scanarea microcipurilor. Escobar a spus că au reușit să reunească câteva animale de companie, dar multe altele rămân dispărute.
Kiara, cel
ălalt câine al lui Romero și partenerul lui Black, este unul dintre ei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro