Bătrânii din localtăţile Cazasu, Tudor Vladimirescu şi Scorţaru Vechi au fost învăţaţi cum să se ferească de hoţi şi de tâlhari, persoanele vârstnice fiind cele care sunt "vizitate" frecvent de infractori.
În cadrul campaniei de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor "Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi", poliţiştii au organizat o acţiune tip caravană. Cei care locuiesc singuri au fost sfătuiţi de poliţişti să-şi sporească măsurile de siguranţă şi le-au explicat că prezenţa unui câine în gospodărie este deosebit de utilă pentru îndepărtarea hoţilor sau alarmarea în caz de pericol. Pe de altă parte, oamenii legii au accentuat faptul că relaţiile bune cu vecinii pot constitui atât un obstacol în calea indivizilor certaţi cu legea, cât şi un sprijin suplimentar în prinderea şi depistarea autorilor unei fapte. Oamenii au fost sfătuiţi să îşi ţină uşa de acces în locuinţă şi poarta încuiate, chiar dacă sunt acasă, să nu primească în curte persoane necunoscute, care vând sau cumpără diverse obiecte, şi să nu lase la vedere bunuri de valoare. "Activităţile desfăşurate de către poliţiştii brăileni au urmărit conştientizarea cetăţenilor din mediul rural cu privire la factorii care favorizează infracţiunile de furt şi tâlhărie, precum şi la modurile de operare cel mai des folosite de infractori, dar şi oferirea de recomandări pentru prevenirea victimizării prin astfel de infracţiuni", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Campania se derulează la nivel naţional, până în luna septembrie, şi are rolul de a le atrage atenţia celor care nu îşi protejează bunurile, dând de multe ori dovadă de neglijenţă, ceea ce îi poate costa scump uneori. La nivelul judeţului Brăila, activităţile din cadrul campaniei vor continua, atât în mediul rural, cât şi în zonele aglomerate cu potenţial criminogen sau victimal din municipiu.