Mergi la conţinutul principal

Câinele de 10 al Jandarmeriei brăilene

jandarmul cu patru lăbuțe, cățelul “Ebu”, este primul patruped al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila care a reușit să obțină media generală 10 – categoria I de performanță, la cursul de specializare conductor câini de serviciu patrulare și intervenție • cursul s-a desfășurat la Centrul Chinologic Sibiu, în perioada 1 august – 18 noiembrie, timp în care “Ebu” s-a antrenat alături de conductorul său, plt. Adj. Giambașu Valentin Daniel

 

Jandarmul patruped, un câine de zece, în “luptă” cu infractorii! Cățelul “Ebu”, alintat “Fedor” de către conductorul său, este primul patruped al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila care a reușit să obțină media generală 10 – categoria I de performanță, la cursul de specializare conductor câini de serviciu patrulare și intervenție. Potrivit datelor transmise de la Jandarmeria Brăila, cursul s-a desfășurat la Centrul Chinologic Sibiu, în perioada 1 august – 18 noiembrie, timp în care “Ebu” s-a antrenat alături de conductorul său, plutonier adjutant Giambașu Valentin Daniel. Jandarmul patruped are specializarea patrulare-intervenție. “Cățelul are 1 an și 10 luni, face parte din rasa ciobănesc german, iar de la vârsta de 6 luni se află în grija colegului nostru, Daniel. Plutonier adjutant Giambașu Daniel are o vechime de aproximativ 20 de ani în Jandarmerie, iar de 17 ani este conductor câini de serviciu”, au transmis reprezentanții IJJ Brăila.

Conductorul lui “Edu” participă și la acțiunile de antrenament ale lui Gipsy, câinele  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, specializat și el în prinderea infractorilor periculoși. Conductorul patrupedului jandarm este “infractorul” patrupedului polițist.

Cert este că acești reprezentanți ai legii, cu blană, sunt cei care ajută în anchete și dau de urma unor infractori periculoși.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro