Mergi la conţinutul principal

Câți bani vor primi profesorii corectori de la examenele naționale

• la Evaluarea Națională, un profesor evaluator primește 18 lei/lucrare corectată, în timp ce la Bacalaureat se acordă 25 lei/lucrare corectată

 

Ministerul Educatiei a emis Ordinul referitor la aprobarea normelor de plată a personalului implicat în organizarea și desfășurarea examenelor naționale, sesiunea 2024. Documentul stabilește sumele pe care personalul didactic și auxiliar le va primi, în funcție de responsabilități.

Pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, personalul didactic care face parte din comisiile din centrele de evaluare/comisiile de contestatii este plătit după cum urmează: președinte – 1.900 lei pentru o comisie de până la 1.000 candidați, respectiv 2.000 lei pentru o comisie de peste 1.000 candidați; secretar, cadru didactic cu abilități în operarea pe calculator/informatician sau membru cu atribuții în utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale - platformei dedicate evaluării digitalizate  -1300 lei; membru - 950 lei; profesor evaluator - 18 lei/lucrare corectată.

În ceea ce privește persoanele care fac parte din comisiile organizate în unitățile de învățământ pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a, sumele prevăzute sunt: președinte - 830 lei; membru/secretar - 760 lei; secretar/membru operator responsabil cu activitatea pe platforma destinată evaluării digitalizate - 1500 lei; asistent - 150 lei/zi; asistent responsabil de scanarea și incarcarea lucrărilor candidaților pe platforma dedicată evaluării digitalizate - 180 lei/zi.

La Bacalaureat, membrii comisiei din centrele zonale de evaluare sunt plătiți astfel: președinte – 2.900 lei pentru o comisie de până la 750 candidați, respectiv 3.030 lei pentru o comisie de peste 750 candidați; vicepreședinte – 1.650 lei; secretar, cadru didactic cu abilități în operarea pe calculator/informatician sau membru cu atribuții în utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale - platformei dedicate evaluării digitalizate - 1800 lei; membru - 1300 lei; profesor evaluator - 25 lei/lucrare corectată.

Pentru comisiile din centrele de examen, sumele acordate sunt: președinte- 1.900 lei la o comisie de până la 100 candidați, respectiv 2.030 lei pentru o comisie de peste 100 candidați; vicepreședinte, secretar, membru - 1300 lei; secretar/membru cu atribuții în utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale - platforma dedicată evaluării digitalizate - 1800 lei; asistent - 210 lei/zi; asistent cu atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor candidaților pe platforma dedicată evaluării digitalizate - 250 lei/zi.

De precizat că profesorii corectori primesc mai mulți bani față de anul trecut. Atunci, pentru fiecare lucrare corectată la Evaluarea Națională se oferea 12 lei, respectiv 18 lei pentru fiecare lucrare de la BAC.

De asemenea, remunerate vor fi și alte persoane implicate în organizarea examenelor naționale. Spre exemplu, persoana responsabilă cu activitatea de comunicații virtuale la nivelul inspectoratelor școlare/persoana de contact din unitatea de învățământ/centrul de comunicare este plătită cu 1300 lei la Evaluarea Națională, respectiv 1.380 lei la BAC. Apoi, persoana responsabilă cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video este plătită cu 760 lei la Capacitate, respectiv 1.100 lei la BAC. Persoana responsabilă cu utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale - platformei dedicate evaluării digitalizate la nivelul comisiilor județene de organizare este de 2.000 lei pentru Evaluarea Națională, respectiv 2.200 lei la Bacalaureat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro