Mergi la conţinutul principal

Câţi brăileni au urmat cursuri de formare profesională şi câţi s-au angajat

De asemenea, în perioada mai sus menţionată au fost cuprinse în 2 astfel de programe - în ocupaţiile frizer şi finisor în construcţii, 28 de persoane aflate în detenţie care mai au de ispăşit cel mult 9 luni până la ultima zi de executare a pedepsei.
Din totalul celor care au urmat un curs de formare profesională, au absolvit 200 de persoane, dintre care 106 au participat la cursurile organizate anul acesta şi 94 au participat la cursurile începute în anul anterior şi finalizate în 2016. Absolvenţii au dobândit un ansamblu de competenţe profesionale certificate printr-un act recunoscut la nivel naţional.
Statistica Agenţiei mai arată că, până în momentul de faţă, s-au angajat 228 de persoane din rândul celor care au finalizat cursurile: 134 au participat la programe finanţate din bugetul asigurărilor de şomaj şi 94 la cursuri finanţate din fonduri europene.
AJOFM Brăila, prin Planul Judeţean pentru Formare Profesională pentru anul 2016, a programat organizarea a 42 de programe de formare profesională, pentru un număr de 1.080 persoane.
Cheltuielile organizării programelor sunt suportate din bugetul asigurărilor de şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru şomerii care efectuează naveta pe perioada cursului, se decontează abonamentele/biletele de transport.
Programele de formare profesională asigură, conform legii, iniţierea, calificarea, recalificarea, perfecţionarea şi specializarea persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro