De asemenea, în perioada mai sus menţionată au fost cuprinse în 2 astfel de programe - în ocupaţiile frizer şi finisor în construcţii, 28 de persoane aflate în detenţie care mai au de ispăşit cel mult 9 luni până la ultima zi de executare a pedepsei.
Din totalul celor care au urmat un curs de formare profesională, au absolvit 200 de persoane, dintre care 106 au participat la cursurile organizate anul acesta şi 94 au participat la cursurile începute în anul anterior şi finalizate în 2016. Absolvenţii au dobândit un ansamblu de competenţe profesionale certificate printr-un act recunoscut la nivel naţional.
Statistica Agenţiei mai arată că, până în momentul de faţă, s-au angajat 228 de persoane din rândul celor care au finalizat cursurile: 134 au participat la programe finanţate din bugetul asigurărilor de şomaj şi 94 la cursuri finanţate din fonduri europene.
AJOFM Brăila, prin Planul Judeţean pentru Formare Profesională pentru anul 2016, a programat organizarea a 42 de programe de formare profesională, pentru un număr de 1.080 persoane.
Cheltuielile organizării programelor sunt suportate din bugetul asigurărilor de şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru şomerii care efectuează naveta pe perioada cursului, se decontează abonamentele/biletele de transport.
Programele de formare profesională asigură, conform legii, iniţierea, calificarea, recalificarea, perfecţionarea şi specializarea persoanelor în căutarea unui loc de muncă.