Mergi la conţinutul principal

"Busola profesiei" la Liceul "Cerna"

In cabinetul de consiliere psihologica al Liceului "Cerna" s-a desfasurat, ieri, actiunea "Busola profesiei". In fata a zeci de elevi de liceu au venit reprezentanti a 10 profesii, care au vorbit despre carierele lor si despre avantajele si dezavantajele fiecarei meserii.
Marian Ionescu, reprezentantul Batalionului "Cercetare" le-a vorbit elevilor despre posibilitatea de a avea o cariera in cadrul armatei: ce scoli trebuie sa urmeze, care sint conditiile si care este programul unei zile obisnuite. Despre meseria de psiholog le-a vorbit copiilor Elena Nichifor de la centrul de Consiliere Antidrog, iar despre o posibila cariera universitara sau despre meseria de economist le-a vorbit conf. univ. dr. Liliana Gherman, de la Universitatea "Constantin Brancoveanu". Medicul de familie Marcela Urda a prezentat aspecte legate de studiile pe care trebuie sa le faca un absolvent de liceu pentru a ajunge medic rezident, despre cit de greu iti gasesti un loc de munca si despre salariile care nu sint satisfacatoare pentru munca depusa. Reprezentanta Bancii Comerciale Romane, Mihaela Danila, le-a vorbit liceenilor despre diferentele dintre salariile vehiculate pe net si realitatea din banci, despre posibilitatile de avansare in ierarhia unei banci si despre cunostintele absolut necesare pentru a putea viza un post intr-o banca, minim sase luni experienta intr-o banca, limba engleza, informatica si studii superioare economice. Ca urmare, i-a sfatuit pe copii sa faca multa practica in banci daca vor o asemenea cariera, sa cistige experienta pentru a avea un atu atunci cind termina facultatea si vor sa-si caute un job. Ionel Oceanu, politist de proximitate, le-a vorbit si el elevilor despre avantajele si dezavantajele meseriei de politist, a spus ca este o meserie frumoasa dar riscanta, din care se poate trai decent. La aceasta intilnire au fost si doi actori de la Teatrul "Maria Filotti", Mihaela Trofimov si Valentin Terente. Ei au spus ca meseria trebuie aleasa cu sufletul si cu mintea limpede si ca cei care vor salarii mari sa se orienteze spre alte domenii. Elevii au avut multe intrebari, care au determinat actorii sa le raspunda prin adevarate demostratii de arta teatrala. La final, a multumit tuturor celor prezenti pentru participare directorul adjunct al Directiei pentru Tineret, Cristi Sandru. Au fost prezenti, alaturi de elevi, si directorul liceului, prof. Doinita Bunea, si profesori. Dialogurile au fost moderate de reprezentantul Directiei pentru Tineret, Nicu Pascu. Actiunea face parte din programul Directiei pentru Tineret de a spijini informarea, consilierea si orientarea in cariera a tinerilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro