Burse private, internship-uri şi până la 100% rată de angajare după finalizarea studiilor la Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Burse private, internship-uri şi până la 100% rată de angajare după finalizarea studiilor la Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi

Facultatea de Inginerie a dezvoltat acorduri de parteneriat care vizează atât pregătirea profesională a studenţilor, cât şi creşterea transferului tehnologic prin intermediul unor contracte de cercetare ştiinţifică aplicativă. Dintre colaboratorii Facultăţii de Inginerie amintim Arcelor Mittal Galaţi, S.C. RULMENţI S.A. Bârlad, Dacia Renault Piteşti şi AEROSTAR S.A. Bacău, ale căror oferte sunt deosebit de stimulative şi utile.
Facultatea de Arhitectură Navală deţine şi dezvoltă acorduri de parteneriat cu toate şantierele navale din România, dar şi cu puternice societăţi de proiectare-cercetare. Aceste parteneriate prevăd contracte de cercetare aplicativă, colaborări, burse, cât şi internship-uri. Toate acestea asigură o rată a angajării de aproape 100% a absolvenţilor chiar în domeniile ingineriei navale, cercetare-proiectare, administraţie în domeniul naval.
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor desfăşoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Facultatea colaborează cu întreprinderi din domeniu oferind studenţilor oportunităţi pentru stagii suplimentare de practică, burse de studiu, participări la concursuri profesionale naţionale şi internaţionale, internship. Dispune de o modernă infrastructură pentru cercetare, care permite consolidarea relaţiilor cu inspectoratele preuniversitare din domeniu.
Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică are încheiate protocoale de colaborare în scopul efectuării de stagii de practică cu peste 30 de companii, dintre care menţionăm colaborarea cu Alewijnse, care oferă studenţilor şi burse private în valoare de 900 lei/lună. Rata de angajare a absolvenţilor facultăţii este ridicată, peste 80%, la societăţi din domeniile Calculatoare, Inginerie Electrică, Inginerie electronică şi telecomunicaţii, Ingineria sistemelor.
Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport are un parteneriat extrem de solid cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi în formarea şi evaluarea studenţilor din domeniile Ştiinţe ale educaţiei şi Educaţie fizică şi sportivă. Are numeroase parteneriate cu mediul academic din ţară şi străinătate, sprijină implicarea studenţilor în publicarea de articole în reviste de specialitate, dar şi participarea sportivilor de performanţă la competiţii naţionale şi internaţionale.
Facultatea de Litere are şi ea numeroase parteneriate. Departamentul de literatură, lingvistică şi jurnalism colaborează cu institute, biblioteci şi inspectorate şcolare, Departamentul de engleză are parteneriate cu UNESCO, Consiliul Britanic, Comisia Fulbright, în timp ce Departamentul de Franceză are acorduri cu Institutul Francez sau Agenţia Universitară a Francofoniei. Studenţii filologi fac practică pedagogică în şcolile şi liceele gălăţene, iar cei de la Jurnalism au acces la studioul propriu de televiziune Student TV, dar şi la principalele televiziuni din zonă.
Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, cu specializările Chimie, Ştiinţa Mediului şi Matematică Informatică, se află în legătură cu Agenţiile Judeţene de Mediu, dar şi cu agenţi economici din regiune, precum Asil, Setcar sau Ceprohart, unde studenţii pot face practică sau beneficia de internship-uri. Aici, tinerii care îşi propun să descopere matematica pentru a afla secretul succesului sau chimia pentru a descoperi sensul vieţii găsesc mediul ideal. Chiar şi cei care militează pentru salvarea mediului!
Studenţii Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie desfăşoară practica de specialitate, în baza acordurilor de parteneriat pe care le are încheiate cu instituţii de profil (instituţii publice, autorităţi locale, muzee, organizaţii non-guvernamentele, redacţii de ziare şi reviste de cultură, organizaţii studenţeşti, institute de cercetare. Ei pot primi şi burse din fonduri private, acordate pe baza rezultatelor obţinute.
Facultatea de Inginerie şi Agronomie Brăila are numeroase colaborări internaţionale, cu universităţi din Belgia, Ungaria, Portugalia, Germania, Republica Moldova sau Bulgaria, dar şi colaborări naţionale cu Institutul de Cercetări pentru Echipamente şi Tehnologii în Construcţii ICECON SA Bucureşti, Institutul de Mecanica Solidelor al Academiei Române sau Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila.
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor se implică foarte mult în consolidarea relaţiilor cu reprezentanţii mediului de afaceri, asigurând studenţilor şi absolvenţilor atât acces la programe de consiliere şi orientare profesională cât mai ales oportunităţi reale de angajare. Susţinerea studenţilor începe chiar din anul I când aceştia au posibilitatea de a urma stagii de practică plătită în cadrul firmelor locale şi naţionale.
Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice mizează pe orientarea în carieră a studenţilor, pe baza parteneriatul existent între facultate şi diverse structuri profesionale şi administrative din teritoriu şi din ţară, între care sunt de amintit baroul de avocaţi, Curtea de Justiţie, Tribunalul, consiliul şi primăriile din judeţ. O colaborare fructuoasă, cu efect direct în orientarea în carieră, se înregistrează la nivelul asociaţiilor şi organizaţiilor studenţeşti ELSA şi AIESEC.
Studenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie fac practică în spitalele din tot judeţul Galaţi, colaborează cu ONG-uri, clinici şi asociaţii medicale din regiune, dar şi cu cabinetele medicale. Cei mai valoroşi studenţi primesc burse din partea Colegiului Medicilor. După absolvire, studenţii de la specializarea Medicină îşi pot face rezidenţiatul în unităţi medicale mari din ţară sau din străinătate, în vreme ce toţi ceilalţi absolvenţi se pot angaja direct.
Mulţi dintre studenţii Facultăţii de Arte fac practică încă din anul I şi sunt apoi angajaţi la Teatrul Muzical „Nae Leonard" din Galaţi. Practică fac şi la Teatrul Dramatic, La Muzeul de Artă Vizuală, la Centrul Cultural. Cei mai buni studenţi sunt recompensaţi cu Burse Erasmus, facultatea având numeroase colaborări internaţionale, printre care cu Universitatea din Milano sau cu cea din Avignon. Studenţii sunt sprijiniţi şi să participe la concursuri naţionale sau internaţionale.
Pentru anul universitar 2016-2017, Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi scoate la concurs un număr de 1.900 de locuri la buget - la ciclul de studii de licenţă şi, respectiv, 780 de locuri la buget - la ciclul de studii de masterat. Acestora li se adaugă tot atâtea locuri cu taxă.
Informaţii suplimentare despre Admiterea 2016 la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi puteţi afla de pe site-ul www.admitere.ugal.ro, iar o prezentare detaliată a fiecărei facultăţi găsiţi pe www.ugal.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro