Burse consistente pentru a rămâne la şcoală sau a relua şcoala | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Burse consistente pentru a rămâne la şcoală sau a relua şcoala

Şcoala "Nikos Kazantzakis" a găzduit recent lansarea proiectului "Educaţia, şansa noastră pentru un viitor comun!", ce urmăreşte prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, prin adoptarea unor strategii, planuri de acţiune şi programe în domeniul educaţiei.

Grupul ţintă al proiectului va fi format din 1.100 de elevi din toată ţara, cu risc de părăsire timpurie a şcolii, cărora le vor fi acordate burse pe o perioadă de doi ani, cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de trai necesare unei educaţii de calitate. Bursele sunt în valoare de 192 de lei lunar. Părinţii acestor copii vor beneficia de consiliere şcolară. Din grupul ţintă mai fac parte alte 120 de persoane care au părăsit timpuriu şcoala şi vor fi implicate în programe de tip "A doua şansă". Acestea vor primi la rândul lor burse timp de doi ani, în valoare de 320 de lei lunar. Selectarea lor va avea ca puncte de plecare: analfabetismul, lipsa absolvirii învăţământului obligatoriu, motivarea de a absolvi. De proiect vor beneficia şi alte 25 de persoane, care vor fi desemnate drept cadre didactice specializate în implementarea şi dezvoltarea măsurilor de tip "A doua şansă", şi alte 100 de persoane care vor învăţa măsuri de instruire specifică pentru implementarea şi dezvoltarea măsurilor de tip "Şcoală după şcoală". Cadrele didactice implicate în dezvoltarea programelor de tip "Şcoală după şcoală" şi "A doua şansă" vor beneficia de 90 de ore de instruire, timp de 15 zile, în acest timp asigurându-li-se transportul, cazarea şi diurna, şi vor fi plătite timp de doi ani pentru implementarea programelor menţionate. La Brăila, care este centru regional de implementare a proiectului, sunt implicate şcolile "Nikos Kazantzakis" şi "Gh. Naum". Coordonatorul regional al proiectului este Săndel Grosu, care a spus că aceasta este o cale pentru ca romii săraci să înveţe că educaţia este folositoare. Cu ocazia lansării proiectului, toate persoanele interesate şi-au depus candidaturile pentru a putea fi selectate. Reprezentantul Agenţiei Gedeon, Oana Rusu, a precizat că la selectarea persoanelor se va ţine de cont de mai multe criterii, dar că la elevi va conta şi situaţia şcolară - să fie cât mai bună.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013. Beneficiarul proiectului este Asociaţia Gedeon, alături de care sunt parteneri: Organizaţia de Dezvoltare a Romilor Social Democraţi din România, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Asociaţia Europa Pentru Dezvoltare Umană, COOPETAPE - cooperativaDeEnsino.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro