Mergi la conţinutul principal
Puțin peste 400 de brăileni au venit la eveniment

Bursa de Muncă la Brăila: mai puțini participanți decât locurile oferite de angajatori

* numărul participanților a fost mai mic decât oferta de joburi, la eveniment fiind puse la ”bătaie” peste 550 locuri de muncă * cu toate acestea, unii angajatori susțin că au reușit să recruteze prin această acțiune persoane ce se potrivesc cerințelor posturilor oferite

 

 

 

Sute de brăileni au venit vineri la ”Bursa generală a locurilor de muncă“, acțiune organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila la Sala Polivalentă ”Danubius”. Vorbim mai exact de 420 de persoane, care au trecut pe la standurile celor 41 de angajatori prezenți la bursă. Numărul participanților a fost mai mic decât numărul total de joburi disponibile, firmele brăilene venind cu o ofertă de 556 locuri de muncă, de la posturi de manager și inginer la posturi de curier și paznic, fiind oferite inclusiv posturi pentru muncitorii necalificați. La finalul evenimentului, din cei peste 400 participanți doar 280 au fost selectați la interviuri, însă chiar și așa unii angajatorii prezenți au susținut că acțiunea a fost un succes.

”Am venit cu speranțe mari la această bursă și într-adevăr au venit destul de mulți doritori. Am reușit să stabilim interviuri și felicit AJOFM pentru organizarea foarte bună”, ne-au spus reprezentanții unei pizzerii din Brăila.

Cele mai multe joburi au fost oferite la bursă de către compania Yazaki, 170 posturi, în următoarele ocupații: confecționer cablaje auto, muncitor necalificat, specialist îmbunătățire proces, inginer, stivuitorist și tehnician mentenanță.

„Surprinzător, au fost destui brăileni interesați. Până la acest moment avem persoane înscrise pentru posturile de confecționer cablaje și inginer. Urmează acum procesul de recrutare, interviul, controlul medical și, de ce nu, semnarea contractului”, ne-a declarat reprezentantul companiei Yazaki prezent la bursă.

Potrivit AJOFM, în vederea facilitării inserției pe piața muncii a absolvenților de învățământ, la bursă au participat și elevi din anii terminali de la Complexul de tip familial “Universul Copiilor”. De asemenea, la această acțiune au fost prezente și persoane private de libertate propozabile pentru liberarea condiționată de la Penitenciarul Brăila și de la Centrul de Detenție Brăila-Tichilești.

La fel ca în alți ani, unul dintre cele mai atractive standuri pentru tinerii participanți la bursă a fost cel al Centrului Militar Judeţean Brăila – Biroul Informare Recrutare, care au prezentat oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2022. 

”Persoanele participante au primit materiale informative privind serviciile oferite de agenție solicitanților de loc de muncă (pliante, broșuri, model CV EUROPASS). De asemenea, au fost amenajate standuri unde persoanele interesate au primit informații/sprijin din partea consilierilor agenției cu privire la: serviciile gratuite oferite de AJOFM Brăila (informare şi consiliere, medierea muncii, formare profesională); înregistrarea tinerilor NEETs; serviciile gratuite oferite cetăţenilor ucraineni pentru integrarea pe piaţa muncii din România; economia socială; proiectul “Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”; proiectul “Relaţia SPO cu angajatorii -eSPOR”. Persoanele participante au primit și broșuri realizate în cadrul proiectului ”Fii activ la orice vârstă!”, implementat de ANOFM, precum și alte materiale informative privind serviciile oferite de agenție”, a transmis AJOFM Brăila printr-un comunicat de presă.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro