Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Buricea, "victima" unei razii a Politiei

Incercind sa struneasca violenta stradala si sa bage frica in "smecherasii de cartier" strinsi in gasti, prin intersectii, unde de obicei cer cite o tigara sau dau cite un pumn gratis, politistii au luat cu asalt, joi seara, cartierele cu probleme: Viziru, Radu Negru, Calarasi IV, precum si zonele invecinate acestora.
In jurul orei 20.00, politistii in civil, coordonati de comisarul Sorin Leitoiu, seful Serviciului Judiciar, i-au luat prin surprindere pe indivizii aciuati in apropierea pietei din Radu Negru, in statia "Braicar" si la benzinarie. Printre primele "victime" ale oamenilor legii a fost chiar unul dintre capii gastii din Radu Negru, Costica Buricea, care isi oprise "Peugeot"-ul in mijlocul strazii, sa discute cu "tovarasii" si blocase circulatia. Pentru stationarea neregulamentara, Buricea a fost "premiat" cu o sanctiune contraventionala de un milion de lei vechi si a fost perchezitionat, pentru a nu avea in vehicul arme albe.
"Intre orele 20.00 si 21.00, lucratorii de la Inspectoratul de Politie al Judetului, in timpul actiunii de prevenire si combatere a actelor de violenta si de mentinere a ordinii publice, au fost destramate 9 grupuri de tineri care nu-si justificau prezenta în zonele respective. De asemenea, au fost legitimate si conduse la sediu, pentru cercetari, 88 de persoane suspecte, din care 27 au fost amprentate si fotografiate. Politistii au controlat în trafic 24 de autovehicule, pentru abateri de la normele privind circulatia pe drumurile publice si au fost aplicate 18 sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 1.550 RON", ne-au precizat surse din cadrul Biroului de Presa al Politiei.
Dupa aparitia Politiei, aproape toti "mardeiasii" cu state vechi s-au anuntat telefonic intre ei si s-au "evaporat" in doar citeva minute. Din aceste motive, ofiterii din comanda Politiei Municipiului au promis ca vor intensifica astfel de actiuni-fulger, pe care le vor organiza la diferite ore, pentru a avea efectele scontate.
In timpul raziilor, politistii au prins-o pe Adriana-Alina R., 12 ani, careia i s-a probat faptul ca este autoarea unui furt comis în aceeasi zi, la SC "Elvira" SRL, de unde a "imprumutat" mai multe marfuri.
Tot joi, politistii au fost anuntati ca Marian R., 33 ani, a fost taiat de un necunoscut, in timp ce mergea pe Str. Radu Negru, în dreptul blocului 40. "In urma cercetarilor s-a stabilit ca autorul faptei este Nicolae C., 56 ani. Victima a fost transportata la spital, unde i s-a stabilit diagnosticul: plaga taiata la antebratul drept. Autorului i s-a întocmit dosar de cercetare penala", ne-au precizat surse din cadrul IPJ.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii