Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Buricea, "botit" intr-un raliu intre interlopi

Vinerea trecuta, soseaua dintre Oprisenesti si Silistraru, DN 2B, a fost scena unei intreceri auto intre masinile a doi interlopi. Raliul s-a soldat cu distrugerea unui Mercedes "ultimul racnet", avarierea unui Peugeot proaspat achizitionat in leasing, dar si cu ranirea usoara a unuia dintre participanti: Ghita Buricea. Initial, cei doi, care sint in aceeasi grupare, din Radu Negru, n-au recunoscut ceea ce s-a intimplat. Buricea a sustinut ca nu el se afla la volan si ca, in timp ce se intorcea de la Ianca, spre Braila, a fost acrosat de o masina necunoscuta. Ce-i drept, in momentul in care Peugeot-ul condus de Marian Comanescu a atins masina in care era Buricea, in incercarea disperata de a-l depasi pe contrasens, Mercedesul s-a izbit intr-un copac, dupa care a facut citeva tumbe in aer, rasturnindu-se citeva zeci de metri in decor. Buricea s-a lovit la fata si la genunchi, insa a refuzat internarea. Comanescu s-a intors la locul evenimentului, abia dupa ce Buricea l-a sunat si i-a spus ca n-a murit.

I s-a suspendat permisul ratacit in Spania

In seara zilei de 18 august, dispeceratul Serviciului Politiei Rutiere a fost sesizat de catre mai multi participanti la trafic de pe DN2B, ca tre localitatile Oprisenesti si Silistraru se afla un Mercedes rasturnat in afara partii carosabile. La fata locului s-a deplasat cel mai apropiat echipaj de circulatie care actiona pe acel sector de drum si a gasit Mercedesul cu numarul provizoriu GL.07895 cu rotile in sus. Linga bolidul facut praf, avariat in proportie de peste 65 la suta, se aflau Marius Tunea, 28 de ani, din Braila, care a sustinut ca a si condus masina, si Ghita Buricea, care a povestit ca se afla pe locul din dreapta soferului, cind un bolid "necunoscut" i-a acrosat.
In vreme ce politistii faceau cercetarea, la fata locului a aparut si Marian Comanescu, 39 de ani, din Braila, care fusese intors din drum de telefonul dat de Ghita Buricea, la volanul unui Peugeot cu nr. B.50.XNS. Vazind partea din spate a masinii lui Comanescu botita vizibil, politistii au inteles ce s-a intimplat.
"Mercedesul in care se afla Ghita Buricea a fost depasit cu viteza de autoturismul Peugeot, in care se afla Comanescu, iar la incadrarea pe sensul lui de mers, Peugeot-ul a acrosat Mercedesul, care a parasit soseaua, s-a izbit intr-un copac si s-a rasturnat facind mai multe tumbe. Evenimentul a fost inregistrat ca fiind fara victime, Buricea si Tunea suferind lovituri in zona capului si zgirieturi la genunchi, insa au refuzat ingrijirile medicale. Avind in vedere ca Buricea si Comanescu sint cunostinte apropiate, fac parte din aceeasi grupare, iar masinile goneau cu viteza, Politia considera ca acestia se intreceau pe DN2B", ne-a declarat cms. Fanel Arama, adjunct al sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Comanescu a incercat sa se disculpe, insa, in fata probelor clare, a recunoscut ca el a acrosat masina in care se afla Ghita Buricea, insa nu a vazut ce s-a intimplat dupa ce a depasit. De fapt, Comanescu a fost intors din drum, de la Silistraru, chiar de telefonul dat de Buricea, care i-a spus ca n-a murit. "Marian Comanescu a fost gasit vinovat de producerea evenimentului si a fost amendat cu suma de 1.000.000 lei. Ca masura complementara, i s-a adus la cunostinta ca nu mai are voie sa conduca incepind cu data de 3 septembrie - pina atunci are termen de contestatie - fiindu-i suspendat permisul", ne-a mai spus comisarul Arama. La cercetari, insa, Comanescu a spus ca si-a pierdut permisul de conducere in Spania si ca urma sa-si intocmeasca documentatia pentru obtinerea unuia nou. Peugeot-ul pe care il conducea Comanescu si care avea aripa dreapta spate lovita este proprietatea societatii "Rodistal Leasing IFM" SA, iar Mercedesul, distrus in proportie de peste 65%, in care se afla Buricea, este proprietatea lui Ionel Tudor, un cunoscut al celor doi.
Comanescu nu mai are voie sa conduca timp de trei luni, incepind cu data de 3 septembrie, timp in care trebuie, cel putin teoretic, sa aduca dovezi ca a repetat cursurile unei scoli de soferi din municipiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii