Mergi la conţinutul principal

Bunicul acuzat că și-a ținut nepotul legat cu lanțul, a scăpat de închisoare

* la data de 3 mai, magistrații Judecătoriei Brăila au dispus liberarea condiționată a condamnatului P.C. din executarea pedepsei de 2 ani și 8 luni închisoare aplicată prin sentință penală în toamna anului trecut * inculpatul P.C. a fost acuzat de infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal și rele tratamente aplicate minorului

 

Condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal și rele tratamente aplicate minorului, bunicul acuzat că și-a ținut nepotul minor legat cu lanțul, pentru a-l face să se cumințească, a scăpat de închisoare. El a obținut liberarea condiționată, după aproximativ 6 luni de când a primit pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare, din pedeapsă fiind dedusă perioada reținerii, arestării preventive și arestării la domiciliu din august 2020 până în octombrie 2021, ceea ce a mai redus din condamnare.

Admite cererea de liberare condiționată formulată de petentul condamnat P.C. Dispune liberarea condiționată a condamnatului P.C. din executarea pedepsei de 2 ani și 8 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 1510/2021 a Judecătoriei Brăila, dacă nu este arestat în altă cauză. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare pentru persoana privată de libertate P.C. (Penitenciarul Brăila) și Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila”, este soluția pronunțată la data de 3 mai de Judecătoria Brăila.

Reamintim că la sfârșitul lunii octombrie, magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe bunicul care și-a ținut nepotul minor legat cu lanțul de picior, pentru a-l determina să se cumințească. Inculpatul P.C., acuzat de infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal și rele tratamente aplicate minorului, a primit o pedeapsă totală de 2 ani și 8 luni închisoare. Sentința a fost atacată cu apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galați, însă ulterior inculpatul și-a retras cererea, astfel că a rămas pedeapsa din primă instanță

 

Acuzațiile anchetatorilor: bunicul și-a ținut nepotul legat cu lanțul de picior

Bărbatul de 64 de ani este acuzat că și-a ținut nepotul legat cu lanțul de picior, pentru a-l determina să se cumințească și să nu mai plece de acasă.

După cum v-am informat anterior, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila au dispus trimiterea în judecatăa inculpatului P.C. de 64 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și rele tratamente aplicate minorului, fapte prevăzute și pedepsite de codul penal.

În rechizitoriul procurorului se arată faptul că numitul D.S.M. a spus că bunicul său P.C. l-a legat cu lanțul de picior în data de 20 august 2020, pe motiv că se droghează și că se duce la furat, relatând că în perioada în care a fost ținut legat nu a fost supus unor acte de violență. Potrivit procurorilor, P.C. a confirmat spusele minorului, declarând verbal că a recurs la acest tratament pentru a-l împiedica pe nepotul său să mai recurgă la acte de vagabondaj, pe fondul consumului de substanțe halucinogene și astfel să nu mai comită fapte penale pentru a face rost de bani să își cumpere substanțe interzise. „Persoana vătămată obișnuia să plece de acasă, în cartier, cu prieteni de-ai săi, petrecând timpul cu aceștia, fumând marijuana și etnobotanice, lipsind nopțile de acasă. Astfel că, în data de 13 august 2020, bunicul său, P.C., în grija căruia se afla de circa o lună de zile, de când revenise de la tatăl său din Franța, a luat hotărârea de a-l lega cu lanțul din fier de piciorul stâng, cu lacăt, de peretele camerei în care minorul dormea, stând așa legat prima dată timp de două zile, timp în care bunicul îi aducea de mâncare, apă, țigări și ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă. Uneori îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, cât timp era bunicul acasă”, au stabilit procurorii.

În data de 16 august 2020, se arată în rechizitoriul PJ Brăila, persoana vătămată a găsit un topor de mână lângă ușa de intrare în curte și cu acest topor a reușit să taie lanțul de la picior și să scape. Tânărul a fugit de acasă, fiind adus la domiciliu după câteva zile de niște prieteni. În data de 24 august 2020, în cursul serii, persoana vătămată a găsit un telefon mobil al unchiului său și a apelat serviciul de urgență112. Minorul a comunicat operatorului de serviciu că bunicul său îl ține legat cu lanțul deoarece fumează, a dat chiar și adresa unde era ținut și în scurt timp la fața locului au sosit organele de poliție. În urma cercetărilor efectuate, bunicul a fost apoi trimis în judecată de procurori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro