Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bulgaria, implicata in cea mai mare frauda impotriva unor banci din SUA

Bulgaria este vizata de o ancheta a Secret Service privind o ampla operatiune de sustragere de bani din strainatate, prin intermediul bancomatelor unor institutii financiare americane, in ceea ce reprezinta cea mai mare frauda din istoria sistemului bancar al SUA, relateaza site-ul novinite.com.
Autorii infractiunilor - care actioneaza in afara teritoriului american, in Bulgaria, Canada si Turcia - au adoptat o tehnica originala, furind, pentru prima oara in istoria acestui gen de actiuni, codurile personale de identificare (PIN) ale unor carti de debit, iar nu de credit, a informat postul bulgar de televiziune NBC TV.
"Este, probabil, cea mai ampla frauda comisa pina in prezent impotriva sistemului bancar american. Este neobisnuit, pentru ca vorbim despre carti de debit, iar nu de credit", a declarat Ray Wagner, specialist in securitatea pe Internet.
Hotii au vizat unele dintre cele mai mari banci din Statele Unite si mii de clienti ai acestora, reusind sa efectueze retrageri de milioane de dolari de la bancomate din strainatate. Specialistii se tem ca seria acestor infractiuni nu s-a incheiat inca.
Secret Service incearca sa afle unde si cum au fost furate codurile personale de identificate, dar expertii sint de parere ca acestea au fost obtinute intr-un lant de magazine sau cu ajutorul unui dispozitiv de procesare, care stoca respectivele coduri, odata ce ele erau introduse de posesorii cardurilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii