Bujor Macrin - un an de la trista despărţire | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Bujor Macrin - un an de la trista despărţire

A fost unul dintre cei mai importanţi actori pentru Brăila, a trăit, a iubit, a jucat şi a suferit aici, mereu în faţa brăilenilor iubitori de teatru, care l-au răsplătit permanent cu aplauze la scenă deschisă. Indiferent dacă juca dramă sau comedie nu puteai să nu-l crezi. A fost un actor curajos, a spus mereu ce a gândit, dar cu diplomaţie, a abordat roluri şi le-a construit într-o manieră neaşteptată, distrând, şocând sau fiind pur şi simplu un om cu probleme şi necazuri. Prezenţa lui în distribuţia unui spectacol garanta calitatea. A trecut un an de când a plecat dintre noi şi a fost greu.
Bujor Macrin a absolvit în 1966 Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografie "I. L. Caragiale", secţia actorie, la clasa profesoarei Eugenia Popovici, după care şi-a început cariera la Teatrul "Maria Filotti", unde a rămas până în ultima zi a vieţii sale. A avut nenumărate ocazii în care se putea duce la Bucureşti, dar a rămas mereu credincios Brăilei. Despre talentul actorului Bujor Macrin este aproape inutil de discutat, l-a dovedit în sutele de roluri interpretate. Amintim numai câteva dintre ultimele sale piese în care a fost distribuit: "Scandal în culise", "Peer Gynt", "Cui i-e frică de Virgina Woolf", "Visul unei nopţi de vară", "Infirmul din Inishman" sau "Adam Geist". A avut roluri importante în numeroase pelicule precum: "Legiunea străină" şi "Această lehamite" ale lui Mircea Daneliuc sau în "Cel mai iubit dintre pământeni". Bujor Macrin a fost generos cu cei care au venit după el, cu tinerii care abia îndrăzneau să deschidă uşa teatrului. Toţi actorii tineri, regizorii care au trecut prin teatrul brăilean şi-l amintesc cu plăcere, a fost mentorul lor şi îi sunt recunoscători.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro