Mergi la conţinutul principal

Bugetul spitalelor a fost suplimentat cu peste 11 milioane de lei

Veşti bune pentru spitalele brăilene la final de an! Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a primit suplimentar peste 11 milioane lei, ceea ce înseamnă că este acoperit integral contractul pe 2013. După cum a precizat directorul preşedinte al CJAS Brăila, dr. Camelia Nedelcu, finanţarea spitalelor de anul acesta a fost mai mare decât cea de anul trecut, cu 4 milioane lei. "Prin ultima filă de buget ne-a fost repartizată suplimentar suma de 11, 6 milioane lei, reprezentând credit de angajament pentru luna decembrie, care a acoperit integral contractul spitalelor. "În ceea ce priveşte plata către spitale, menţionăm că în luna decembrie s-a efectuat parţial plata lunii noiembrie, achitându-se suma de 10,2 milioane lei din totalul de 11,2 milioane lei", a declarat dr. Camelia Nedelcu. În ceea ce priveşte finanţarea spitalelor, la nivelul CJAS Brăila a fost alocată suma de 131 milioane lei, faţă de 127 milioane lei în 2012. Contractele de furnizare de servicii medicale se prelungesc pe primul trimestru al anului 2014, pe bază de acte adiţionale, pentru a putea fi redactate normele de aplicare a noului Contract Cadru.

Bugetul CJAS, mai mare cu 44 milioane lei faţă de anul trecut

Bugetul CNAS în anul 2013 a fost cel mai mare buget din istoria CNAS, respectiv 23 miliarde lei, după cum a precizat dr. Nedelcu. De asemenea, bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Brăila în anul 2013 a fost mai mare, respectiv de 328 milioane lei, faţă de 284 milioane lei alocate în 2012. "La nivelul CNAS şi implicit a CJAS Brăila acest buget a permis să se facă plăţile pentru medicamente şi materiale sanitare din farmacii şi pe programe, astfel încât în luna februarie 2014 se vor plăti la 60 de zile de la primirea facturii plus 30 zile de validare, conform normelor în vigoare". În luna decembrie s-au efectuat plăţi aferente lunilor februarie plus august pentru medicamente compensate şi gratuite, precum şi lunii septembrie pentru medicamente din programe naţionale de sănătate.
La nivelul CJAS Brăila beneficiază de tratament oncologic cu aprobare CNAS un număr de 114 pacienţi. "Facem precizarea că în luna septembrie 2013, pentru prima dată, lista de aşteptare pentru medicaţia de specialitate oncologică ce necesită aprobarea CNAS a fost redusă la zero", a precizat dr. Camelia Nedelcu.
De asemenea, pe celelalte programe de la nivelul CJAS Brăila beneficiază un număr de 11.589 de pacienţi. Au fost eliminate listele de aşteptare pentru tratamentul hepatitei B, de care beneficiază 91 de bolnavi şi a hepatitei C, unde sunt incluşi 82 de bolnavi. De asemenea, la dispozitivele medicale au fost eliminate listele de aşteptare. La nivelul CJAS Brăila s-au emis decizii de aprobare inclusiv pentru cererile din luna septembrie. "Avem motive să încheiem anul cu gânduri bune şi optimism. Putem să o facem acum motivat de bilanţul pozitiv al activităţii pe anul 2013 de la nivelul CJAS Brăila", a concluzionat dr. Camelia Nedelcu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro