Mergi la conţinutul principal

Bugetul Municipiului Brăila, întârziat din cauza costului standard per elev

* primarul Marian Dragomir a explicat, ieri, faptul că deși ar trebui aprobat pe 11 februarie, bugetul Municipiului Brăila va ajunge la votul consilierilor municipali, cel mai probabil, cu întârziere * acest lucru este cauzat de faptul că la nivelul Guvernului nu s-a stabilit valoarea costului standard per elev, iar primăriile au nevoie de aceste informații pentru a-și aproba bugetele

 

Dacă la Consiliul Județean bugetul pe 2022 a fost aprobat încă de la finele lunii ianuarie, la Primăria Municipiului Brăila există anumite întârzieri provocate de lipsa unor date ce ar trebui stabilite la Centru. Primarul Marian Dragomir a explicat, ieri, că la nivelul Guvernului nu s-a stabilit încă valoarea costului standard per elev, astfel că primăriile întâmpină un blocaj momentan în ceea ce privește aprobarea bugetelor proprii, fără aceste informații. Potrivit lui Dragomir, în mod normal, bugetul municipalității ar trebui supus votului consilierilor pe 11 februarie, însă acest scenariu este greu de crezut, în contextul acestor întârzieri înregistrate la Centru.

”Primăria Municipiului Brăila a avut anul trecut un excedent de 56 milioane lei noi, dintre care 12 milioane lei reprezintă avansul la proiectele cu finanțare europenă, care au destinație fixă și pot fi folosite doar în acest sens. Noi suntem în momentul de față într-un stadiu foarte avansat. 95-98% avem bugetul finalizat. Termenul limită pentru aprobarea lui ar fi 11 februarie. Numai că, din păcate, ca urmare a faptului că a existat o discuție între Ministerul Educației și Ministerul Finanțelor, primăriile nu au primit costul standard per elev. Deci nu putem înainta documentația consilierilor, lucru care ne va întârzia. Am urmărit ședința de Guvern de miercuri. Nu am văzut acest lucru pe ordinea de zi. Sperăm că va fi o ședință ulterioară, cât mai repede. Astfel încât toate primăriile să poată să își aprobe bugetul, după ce l-au aprobat Consiliile județene”, a declarat Dragomir.

Primarul a ținut să adauge că există o anumită procedură atunci când vine vorba de adoptarea bugetelor și că totul se face piramidal. După aprobarea bugetului național, vine rândul consiliilor județene, după care și cel al primăriilor. Acestea au la dispoziție între 30 și 45 de zile să facă acest lucru din momentul aprobării bugetului național și publicării în Monitorul Oficial.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro