Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bugetul editiei 2006/2007 a Ligii Campionilor este de 750 milioane euro

Bugetul editiei 2006/2007 a Ligii Campionilor este de 750 de milioane de euro, in sezonul trecut suma totala fiind de 610 milioane euro, a anuntat, vineri, forul european, pe site-ul sau oficial.
Conform previziunilor, 743,3 milioane de euro vor fi realizate din contractele TV si cele comerciale, iar 6,7 milioane euro din alte contracte mass-media.
75 la suta din suma totala care revine UEFA din depturile TV si din contractele publicitare, pina la maximum 530 de milioane de euro, vor reveni celor 32 de grupari prezente in grupele Ligii Campionilor. Restul de 25 de procente ramine la UEFA pentru acoperirea costurilor de organizare si administrare, precum si pentru platile de solidaritate catre asociatii, cluburi si ligi.
Cluburile participante la competitie vor primi 82 la suta din sumele care depasesc 530 de milioane de euro, 18 la suta raminind la UEFA pentru fotbalul european. De asemenea, 50 la suta din veniturile incasate de UEFA pentru alte contracte mass-media vor fi distribuite cluburilor, 50 la suta intrind in conturile forului european.
Fiecare dintre cele 32 de cluburi prezente in grupe va primi un bonus de 2 milioane de euro pentru accesul in aceasta faza si cite 400.000 de euro pentru fiecare meci jucat, deci inca 2,4 milioane de euro pentru cele sase partide.
UEFA ofera si bani pentru performanta: 600.000 de euro pentru victorie si 300.000 de euro pentru egal.
Echipele care vor depasi faza grupelor vor mai primi cite 2,2 milioane de euro, cele opt sfertfinaliste inca 2,5 milioane de euro pentru fiecare, iar semifinalistele cite 3 milioane de euro. Cistigatoarea Ligii Campionilor va primi 7 milioane de euro, iar finalista 4 milioane de euro.
Astfel, fiecare grupare prezenta in faza grupelor are garantat un cistig de 4,4 milioane de euro. Un club poate cistiga pina la 22,7 milioane de euro, fara a pune la socoteala vinzarea biletelor si activitatile de marketing. Suma ramasa de 270,37 milioane de euro va fi distribuita in conformitate cu valoarea cotei de piata a fiecarei televiziuni reprezentate de clubul respectiv si va impartita la numarul de echipe (una, doua, trei sau patru) participante in cupele europene din partea unei asociatii.
Asadar, campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, care va evolua in grupa E a Ligii Campionilor, alaturi de Real Madrid, Olympyque Lyon si Dinamo Kiev, are asigurat un bonus de 4,4 milioane de euro din partea UEFA pentru accesul in aceasta faza si pentru fiecare din cele sase meciuri pe care le va disputa. La aceasta suma s-ar putea adauga alti bani, in functie de punctele pe care echipa "ros-albastra" le va obtine. FC Steaua va primi si o cota din drepturile TV, aproximativ 1 milion de euro, iar daca va vinde toate biletele tiparite pentru cele trei partide de pe teren propriu, va cistiga alte aproximativ 2,2 milioane de euro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii