Mergi la conţinutul principal

Bucuria copilăriei, pe Regală

* de Ziua Internațională a Copilului, Strada Mihai Eminescu - vechea Regală a Brăilei - s-a umplut de oameni care au luat cu asalt căsuțele pline cu dulciuri * cei mici au stat la coadă la atelierele de pictură pe față și s-au bucurat de prezența Prințesei Elsa și a personajelor îndrăgite din filmele de desene animate * timp de cinci zile, autoritățile le-au pregătit celor mici - cu sprijinul talentaților copii de la "Hariclea Darclee", de la Școala de Arte "Vespasian Lungu" și nu numai, ateliere de lucru, spectacole de teatru, muzică și dans  

 

Animație, veselie și miros de dulciuri și de limonadă pe cea mai frumoasă arteră a Brăilei, în prima zi a verii 2022. De Ziua Internațională a Copilului - când, deja, a început să miroasă a vacanță - sute de brăileni de toate vârstele - majoritatea părinți și copii - au umplut vechea Stradă Regală a orașului și au luat cu asalt căsuțele pline cu dulciuri, delicatesuri și borcane cu miere, zăbovind, totodată, în fața tarabelor cu obiecte handmade, realizate de copiii de la Liceul de Arte "Hariclea Darclee" și de artizanii autohtoni.

Personaje din povești - Elsa, Prințesa Dulciurilor (personificate de elevele din clasa a XI-a D, de la Arte) te întâmpină de cum pășești în minunata lume a Dulciurilor, de pe Regala, pavoazată cu umbreluțe în culorile drapelului național. Sunt acolo, de asemenea, personaje de desen animat - SpongeBob Pantaloni Pătrați, Donald Duck și Mickey Mouse -, iar cei mici nu se mai satură să se fotografieze cu ei. Peste drum, talentații elevi dintr-a VI-a, de la "Hariclea Darclee", abia mai fac față provocărilor: sute de copii și părinți stau la coadă ca să fie răsfățați cu "face painting". Alții caută baloane colorate, iar alții se răcoresc, cum altfel! decât cu un pahar mare de limonadă.

Un tumult părea că a cuprins, ieri, Centrul Istoric al Brăilei și o mare de copii s-au bucurat de singura zi din an care le este hărăzită cu adevărat. Pentru că, de ce să nu recunoaștem, ar fi fost nevoiți să chiulească de la ore, ca să fie primii la Festivalul Dulciurilor, dacă nu ar fi liberi de 1 iunie! Unde mai pui că Festivalul Dulciurilor, inaugurat de Ziua Copilului, se va întinde pe cinci zile, cu tot felul de surprize.

 

 

Încă patru zile de distracție

De 1 iunie, Primăria Municipiului și Consiliul Județean Brăila au dat startul mult-așteptatului Festival al Dulciurilor, care va capta atenția celor mici până pe data de 5 iunie. Festivalul include parada personajelor îndrăgite din povești și desene animate, ateliere de lucru, spectacole de teatru pentru cei mici, muzică și dans. Ieri, de la ora 11.00, talentații virtuozi de la "Hariclea Darclee" au oferit un spectacol de zile mari pe scena amenajată în zona parcării Poliției, de pe Regala. Tot ieri, au mai fost programate: spectacolul "Peripețiile domnului Goe" (Teatrul de Păpuși "Cărăbuș"); spectacolul Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu"; spectacolul Asociației Filo-Elene "Eleftheria", spectacolul "D-Strict Dance Studio" și spectacolul Ansamblului "Steluțe Dunărene".

Vineri, între orele 17.00 și 18.00 cei mici vor putea participa la atelierele de lucru ale Bibliotecii Județene "Panait Istrati" și Liceului de Arte "Hariclea Darclee". De la ora 17.30, este programat spectacolul Școlii de muzică "Consmusic", iar de la 18.30 spectacolul susținut de Școala de muzică "Theo Music Academy". Iată și programul ultimelor două zile ale Festivalului Dulciurilor de la Băila:

Sâmbătă, 4 iunie:

- 11.00 - ateliere "Ne jucăm și pictăm;

- 17.00 - 20.00 - defilarea personajelor din povești și desene animate;

- 17.00 - 18.00 - ateliere de lucru ale Bibliotecii Județene "Panait Istrati" și Liceului de Arte "Hariclea Darclee";

- 17.00 - Concurs muzical "Lină Chiralină".

Duminică, 5 iunie

- 11.00 - ateliere "Ne jucăm și pictăm";

- 17.00 - 20.00 - defilarea personajelor din povești și desene animate;

- 17.00 - 18.00 - ateliere de lucru ale Bibliotecii Județene "Panait Istrati" și Liceului de Arte "Hariclea Darclee";

- 17.00 - spectacol al Liceului de Arte "Hariclea Darclee";

- 17.40 - spectacol trupa "D-Strict";

- 17.50 - spectacol "Steluțe Dunărene";

- 18.20 - spectacol folk Trupa "Generații";

- 18.50 - spectacol Școala Populară de Arte "Vespasian Lungu";

- 19.40 - spectacol Asociația Filo-Elenă "Eleftheria".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro