Mergi la conţinutul principal

Bright Sky, o aplicație în sprijinul femeilor abuzate de soții violenți

* până pe data de 10 decembrie, polițiștii derulează la nivel național o campanie de informare a publicului larg cu privire la aplicația Bright Sky, care vine în sprijinul victimelor violenței domestice

 

Aplicația Bright Sky, un sprijin pentru victimele violenței în familie! Persoanele agresate sunt ajutate să strângă dovezi necesare pentru documentarea abuzului. Este important ca persoanele care sunt agresate să reclame incidentul la Poliție și să țină cont de sfaturile din partea oamenilor legii, tocmai pentru a se putea lua măsuri împotriva agresorului.

Potrivit informațiilor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, începând din luna noiembrie și până în data de 10 decembrie 2020, polițiștii derulează la nivel național o campanie de informare a publicului larg cu privire la aplicația Bright Sky. Este vorba despre un instrument digital gratuit, care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, oferind asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri, inclusiv specialiștilor care își desfășoară activitatea în strânsă legătură cu fenomenul violenței domestice sau altă manifestare a violenței de gen.

Potrivit polițiștilor, aplicația a fost dezvoltată și adaptată pentru România în cadrul unui parteneriat al Fundației Vodafone România cu Poliția Română (prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității), Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania, fiind disponibilă în AppStore și Google Play Store, în limbile română, engleză și maghiară. “Meniul aplicației oferă explicații despre cauzele și consecințele violenței domestice, planul de siguranță și prevederile legale care pot proteja o victimă (ordinul de protecție provizoriu dat de poliție și ordinul de protecție dat de instanță), precum și despre măsurile care pot fi adoptate individual pentru creșterea siguranței în mediul online. O parte din aceste resurse se găsesc pe site-ul Poliției Române (www.politiaromana.ro) la secțiunea Prevenire/Violență domestică și pot fi accesate direct din aplicație. Pentru ca potențialele victime să înțeleagă mai bine formele de manifestare ale violenței de gen, sunt descrise acțiunile abuzatorului, sunt combătute prejudecățile și miturile, iar utilizatorul își poate evalua rapid siguranța personală în cadrul relației prin simpla completare a unui formular electronic. Sunt prezentate, de asemenea, informații și sfaturi utile legate de hărțuire și de consimțământul în relațiile sexuale, prezentându-se și studii de caz care exemplifică tipurile de comportament abuziv afișate cel mai frecvent în relațiile intime”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Brăila.

După cum au mai transmis polițiștii, aplicația conține, de asemenea, o bază de date cu servicii de asistență, astfel încât utilizatorul să poată lua legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află. În plus, mai explică polițiștii, funcția de jurnal este un instrument extrem de util pentru victime, pentru că le ajută să strângă dovezi necesare pentru documentarea abuzului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro