Mergi la conţinutul principal
Arma Geniu, la ceas de sărbătoare

Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos", sărbătorită la Muzeu

* luni, 30 mai, de la ora 13.00, generali, comandanți de mari unități, ofițeri români și americani, precum și muzeografi au intonat Imnul României și Imnul Armei Geniu la Muzeul Brăilei "Carol I" * au rostit alocuțiuni colonelul Sorin Călin, comandantul Brigăzii 10 Geniu, generalul Mihai Tofan, dr. Costin Croitoru și comandantul comenduirii Garnizoanei Brăila, maior Aurelian Stegaru

 

Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, condusă de lt. Raul Ionuț Badale, le-a oferit, luni, 30 mai, oaspeților Muzeului Brăilei "Carol I", din Piața Traian 3, două dintre cele mai frumoase imnuri pe care le puteau auzi militarii Armei Geniu, la împlinirea a 20 de ani de la fondarea Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos". Este vorba de Imnul de Stat al României și Imnul Armei Geniu. Generalii de brigadă Alexandru David, Mihai Tofan și Gheorghe Soare, acum în rezervă, comandantul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", col. Sorin Călin, comandantul Garnizoanei Brăila, contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan, comandantul Comenduirii Garnizoanei, mr. Aurelian Stegaru, comandanți de mari unități, ofițeri români și americani (detașați la Brigadă), membri ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu, au fost întâmpinați așa cum se cuvine de ofițeri în costume de epocă, precum și de conf. dr. Costin Croitoru, directorul Muzeului Brăilei "Carol I", gazda grandioasei manifestări.

Pe holul de la etaj al instituției de cultură din Centrul Vechi al Brăilei a fost organizată expoziția tematică temporară "Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos" - 20 de ani de existență", cu exponate aparținând marii unități militare brăilene, care va putea fi vizitată până pe data de 5 iunie a.c. Magnifica Sală "Regele Ferdinand I și Regina Maria" a Muzeului a găzduit, de la ora 13.00, simpozionul cu tema "Arma Geniu - trecut, prezent și viitor", în cadrul căreia mr. Aurelian Stegaru, comandantul Comenduirii Garnizoanei, a prezentat un scurt istoric al Armei Geniu. Despre cei care, în sec. XIX, au pus bazele Armei Geniu, despre faptele de arme ale geniștilor, au vorbit, de asemenea, general de brigadă (r.) Mihai Tofan, comandantul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", col. Sorin Călin, col. (r.) Eugen Ene, general de brigadă (r.) Alexandru David și col (r.) Didi Miller. Nu în ultimul rând, oaspeții au urmărit cu interes expunerea "Poarta Focșanilor - considerente istorice", susținută de col. (r.) Didi Miller.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro