Mergi la conţinutul principal

Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos" a împlinit 20 de ani

* la ceremonialul militar dedicat acestui eveniment au participat sute de oficiali, comandanți de mari unități, militari din cadrul unităților de Geniu, oaspeți din Armata SUA, precum și generali din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre * în cadrul ceremonialului militar, g-ral Eugen Popescu, din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre, a decorat drapelul de luptă al Brigăzii 10 Geniu cu Emblema de Onoare a Armatei Române

 

Ceremonial militar cu sute de oficiali, comandanți de mari unități, militari din cadrul unităților de Geniu și oaspeți din Armata SUA, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", de la Brăila, și a 163 de ani de la înființarea Armei Geniu în România. Asta după ce, luni, 30 mai, la Muzeul Brăilei "Carol I", au fost organizate mai multe manifestări legate, bineînțeles, de același jubileu: 20 de ani de la constituirea Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", de la Brăila, cu participarea fostilor comandanți ai prestigioasei unități militare.

Astfel, marți, 31 mai, de la ora 12.00, militari din cadrul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", din cadrul unităților și detașamentelor subordonate, precum și militari parteneri NATO din SUA, încartiruiți la Brăila, alături de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, au luat "poziție de drepți" pe platoul din Piața Independenței și au intonat Imnul de Stat al României, împreună cu reprezentanții autorităților publice locale și oaspeți din eșalonul superior al Armatei. Au fost prezenți, printre alții, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, prefectul Brăilei, Iulian Timofei, generali din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre.

În deschiderea manifestărilor, comandantul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" Brăila, col. Sorin Călin, a prezentat onorul gen. Eugen Popescu, din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre. De asemenea, s-a dat citire mesajelor șefului Statului Major al Apărării, g-ral Daniel Petrescu, și șefului Statului Major al Forțelor Terestre, g-ral Iulian Bertilă. Slujba religioasă prilejuită de jubileul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Brăilei, pr. Ștefan Constandache.

În cadrul ceremonialului militar de marți, g-ral Eugen Popescu a dat citire Ordinului Ministrului Apărării Naționale, Vasile Dîncu, prilejuit de împlinirea a 20 de ani de la constituirea Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos". Cu această ocazie, g-ral Eugen Popescu a decorat Drapelul de luptă al Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" Brăila cu Emblema de Onoare a Armatei Române. Totodată, comandantul marii unități militare brăilene, col. Sorin Călin, a oferit Emblema de Onoare a Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" generalilor Eugen Popescu și Florin Barbu, din structurile de conducere ale Forțelor Terestre, prezenți la manifestare.

Ceremonialul militar prilejuit de jubileul de 20 de ani al Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" Brăila s-a încheiat cu defilarea unităților din cadrul prestigioasei Brigăzi, în aplauzele asistenței și în acordurile Muzicii Militare a Ganizoanei Brăila, dirijate de lt. Ionuț Raul Badale. Ceremonialul de marți a fost moderat de maiorul Aurelian Stegaru, comandantul Comenduirii Garnizoanei Brăila.      

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro