Mergi la conţinutul principal

Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” - 20 de ani de existență

* jubileul va fi marcat de organizarea a trei evenimente la Muzeul Brăilei „Carol I” * astăzi, de la ora 13.00, brăilenii sunt așteptați la deschiderea expoziției „Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” - 20 de ani de existență” * exponatele aparțin Brigăzii 10 Geniu * concomitent, va fi organizat un simpozion, precum și o expunere, prin contribuția cercetătorilor de la Muzeu

 

Geniștii brăileni, la ceas de sărbătoare. Potrivit unui comunicat al instituțiilor partenere, Muzeul Brăilei „Carol l”, în colaborare cu Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”, organizează astăzi, cu începere de la ora 13.00, la sediul instituției de cultură din Piața Traian nr. 3, o serie de evenimente menite să marcheze împlinirea a 20 de ani de existență a Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” din Brăila. Programul manifestărilor va cuprinde simpozionul cu tema „Arma Geniu - trecut, prezent și viitor”, deschiderea expoziției tematice temporare „Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” - 20 de ani de existență”, precum și expunerea „Poarta Focșanilor - considerente istorice”.

Expoziția tematică, realizată cu obiecte aparținând Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, va fi deschisă publicului în perioada 31 mai - 5 iunie 2022.

În altă ordine de idei, în ziua de marți, 31 mai a.c., de la ora 12.00, va avea loc, pe platoul din Piața Independenței nr. 1 (Palatul Administrativ), ceremonialul militar organizat cu prilejul Zilei Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, la 20 de ani de la înființarea prestigioasei unități militare brăilene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro