Brigada 10 face angajări | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Sute de posturi de soldat/ gradat profesionist scoase la concurs

Brigada 10 face angajări

• brăilenii interesați de o carieră în arma Geniu trebuie să aibă minim 18 ani și maxim 45 de ani • înscrierile încep pe 24 februarie și se termină pe 14 martie a.c. • cea mai mare unitate de geniu din România pune la dispoziție posturi de soldați și gradați profesioniști în Garnizoanele Brăila, București, Alba Iulia și Satu Mare, respectiv: Comandamentul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila, Batalionul 110 Sprijin Logistic „Mareșal Constantin Prezan” Brăila, Batalionul 72 Geniu „General Constantin Savu” Brăila, Batalionul Nave Treceri Fluviale „Danubius” Brăila, Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, Batalionul 52 Geniu „Tisa” Satu Mare și Batalionul 96 Geniu „Cetatea București”

 

Sute de posturi de soldat și gradat profesionist scoase la concurs de Brigada 10 „Dunărea de Jos” Brăila - cea mai mare structură de Geniu din Armata României.

Astfel, potrivit marii unități militare de geniu/ pontonieri, începând cu data de 24 februarie, Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” scoate la concurs posturi vacante de soldat/ gradat profesionist în Garnizoanele Brăila, București, Alba Iulia și Satu Mare. Cei interesați de o carieră militară pot contacta următoarele structuri ale marii unități: Comandamentul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila, telefon 0239. 617.693; Batalionul 110 Sprijin Logistic „Mareșal Constantin Prezan” Brăila, telefon 0239. 614.288; Batalionul 72 Geniu „General Constantin Savu” Brăila, telefon 0239. 684.547; Batalionul Nave Treceri Fluviale „Danubius” Brăila, telefon 0239. 652.837; Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, telefon 0258. 813.491; Batalionul 52 Geniu „Tisa” Satu Mare, telefon 0261. 766.144 și Batalionul 96 Geniu „Cetatea București”, telefon 0213. 325.892.

Condițiile şi criteriile de recrutare şi selecţie a candidaților sunt următoarele: să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România; să aibă vârsta între 18 ani, împliniţi la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani, împliniţi la data finalizării programului de instruire; să fie absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior (clasa a X-a de liceu, sau 3 ani de școala profesională); să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C (candidaţii care optează pentru arma „auto”); să declare în scris că, la începerea programului de instruire, renunţă la gradul dobândit anterior în calitate de militar în termen, militar angajat pe bază de contract, gradat profesionist sau gradat voluntar, ori, după caz, la gradul dobândit după parcurgerea a cel puţin un an de studii pentru formarea cadrelor militare în cadrul instituţiilor/unităţilor de învăţământ militar, în cazul în care studiile respective nu au fost finalizate; să fie declarat „Admis” la probele de selecţie care se susţin în cadrul unității şi care constau în evaluarea psihologică (test de aptitudini și chestionar de personalitate), evaluarea capacităţii motrice (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență) şi interviul de evaluare finală; să fie declarat „Apt” la examinarea medicală care are loc în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale.

 

Înscrierile se fac până pe 14 martie

 Perioada de înscriere pentru admiterea în structurile Brogăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila este între 24 februarie și 14 martie 2025. Totodată, perioada de efectuare a evaluării psihologice, evaluării capacității motrice și interviului de evaluare finală este între 10 și 21 martie. Perioada de efectuare a examinării medicale, respectiv expertizei medicale și psihologice specifice: 17 - 28 martie. Proba psihologică este compusă din: test de aptitudini care evaluează randamentul intelectual și chestionar de personalitate pentru evaluarea posibilităţilor de adaptare la condiţiile specifice mediului militar. Proba fizică (testarea capacităţii motrice) include următoarele etape: parcurgerea unui traseu utilitar-aplicativ care conţine 10 elemente pe un circuit de 90 m lungime şi care evaluează nivelul de dezvoltare a deprinderilor motrice de bază (viteza, îndemânarea, rezistenţa şi forţa), gradul de manifestare a calităţilor motrice combinate, dar şi existenţa unor calităţi psihice, cum sunt tenacitatea şi curajul; probă de rezistenţă pe distanţa de 2.000 m.

Aprecierea se realizează după fiecare probă, iar rezultatul punctajului este comunicat fiecărui candidat de către unul dintre evaluatori. Interviul de evaluare finală constă în verificarea capacităţii de exprimare şi exprimarea motivaţiei pentru alegerea carierei militare.

 

Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” împlinește 23 de ani

Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” a luat ființă la 1 iunie 2002, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Apărării Naţionale din 23 aprilie 2002, aceasta fiind în subordinea Corpului 10 Armată Teritorial. În cursul aceleiaşi luni, s-a definitivat organizarea structurală şi au fost luate în subordine Batalionul 96 Geniu, Batalionul 3 Geniu, Batalionul 72 Treceri, Batalionul Nave Treceri Fluviale, Cercul Militar Brăila, Muzica Militară, Căminul Militar şi Comenduirea Garnizoanei Brăila. Înfiinţarea Comandamentului Brigăzii 10 Geniu în Garnizoana Brăila, deloc întâmplătoare - având în vedere tradiţia geniştilor pe aceste meleaguri începând cu 1 octombrie 1878 - a reprezentat, în fapt, materializarea concepţiei privind sprijinul genistic a acţiunilor militare, în deplină concordanţă cu diversitatea misiunilor şi provocărilor actuale.
Primul comandant al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” a fost generalul de brigadă David Alexandru, căruia i-a urmat, de la 1 august 2005 până la 16 decembrie 2009, generalul de brigadă dr. Tofan Mihai. În perioada 16 decembrie 2009 - 12 ianuarie 2011, comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” a fost generalul de brigadă Ioniţă Ariton, urmat, până în decembrie 2013, de generalul de brigadă dr. Vladu Mircea. În perioada 2013 - 2017, comandant al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” a fost generalul de brigadă Soare Gheorghe, urmat de generalul de brigadă Ionescu Vasile, trecut în rezervă în anul 2021. În prezent, cea mai mare unitate de geniu din Armata României este condusă de colonelul Sorin Călin.

Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” are în compunere următoarele structuri: Comandamentul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila, Batalionul 110 Sprijin Logistic „Mareșal Constantin Prezan” Brăila, Batalionul 72 Geniu „General Constantin Savu” Brăila, Batalionul Nave Treceri Fluviale „Danubius” Brăila, Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, Batalionul 52 Geniu „Tisa” Satu Mare, Batalionul 96 Geniu „Cetatea București”, Cercul Militar Brăila, Muzica Militară, Căminul Militar şi Comenduirea Garnizoanei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro