Dupa cum a aratat in alocutiunea de deschidere Cristian Dobre, cu un capital social de 5,7 milioane de euro, BRD Fond de Pensii a fost autorizata in luna august 2007. Pina in prezent, Fondul a inregistrat peste 60.000 de subscrieri, din care 3.500 in zona Braila - Galati. La rindul sau, Damien Marechal a subliniat ca, dupa 4 luni scurse de la startul pensiilor private obligatorii, doar 60% din persoanele eligibile si-au ales deja un Fond.
"La ora actuala, este imposibil sa garantezi nivelul de pensie"
BRD Fond de Pensii este un fond de pensii cu grad de risc mediu. Alocarea standard estimata pentru activele investite este de 70% in obligatiuni si titluri de stat, 15% in piata monetara si 15% in actiuni, alocare ce poate varia in functie de mediul economic, pentru a conserva, pe termen mediu si lung, contributia clientilor. Valoarea initiala a unei unitati de fond este de 10 RON.
"Am vazut prin ziare, am auzit declaratii la televizor.... sint tot felul de sarlatani care garanteaza tot felul de pensii peste 35-40 de ani. La ora actuala, este imposibil sa garantezi nivelul de pensie. Randamente in valoare cifrica nu se pot garanta. Ceea ce putem sa spunem noi, bazat pe putina experienta din piata, este ca BRD Fond de Pensii tinteste un randament minim in valoare reala (deci dupa eliminarea efectului inflatiei) de 5-6%. Ceea ce garanteaza un capital rezonabil dupa o perioada de 30 de ani, la niveluri cit de cit acceptabile ale contributiei lunare", a subliniat Bogdan Baltazar.
Taxele aplicate de fond includ un comision de administrare de 2,5% din contributiile platite si 0,05% pe luna din activul net total al fondului. Daca va ginditi sa va transferati la un alt fond de pensii, veti plati o penalitate de transfer de 5% pentru transferul realizat inainte de 2 ani de contributie. BRD Fond de pensii promite ca taxele vor fi deduse direct din contributia de 2% a participantului la fond.