Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brazii de Craciun vor servi la producerea de Tamiflu, in Canada

Un laborator farmaceutic canadian a anuntat, miercuri, ca intentioneaza sa recupereze brazii folositi de Craciun pentru a produce un component al medicamentului Tamiflu, considerat in prezent cel mai eficient impotriva gripei aviare, relateaza AFP.
"Copacii care ar fi sfirsit la fabricile de cherestea dupa Craciun vor fi folositi la fabricarea unui medicament ce ar putea ajuta la salvarea de vieti omenesti, in cazul unei pandemii de gripa aviara", a declarat Brigitte Kiecken, care a fondat in 1980 laboratoarele Biolyse Pharma, impreuna cu sotul ei.
Ea a explicat ca laboratorul sau intentioneaza sa fabrice incepind de luna viitoare acid shikimic din acele brazilor si ale altor conifere.
Acest acid, denumit dupa floarea japoneza shikimi, din care a fost obtinut pentru prima data, este principalul ingredient al Tamiflu, antiviralul produs de grupul farmaceutic elvetian Roche.
Acidul nu este disponibil decit in cantitati limitate, lucru care a provocat o explozie a preturilor in ultimul an, de la 45 de dolari americani la 600 de dolari kilogramul.
Biolyse spera sa recicleze circa 500.000 de brazi in Canada si a inceput negocieri cu o asociatie americana, in vederea recuperarii a 30 de milioane de brazi din Statele Unite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii